Sokan szidják a Capcomot azért, mert a játékaikhoz később megjelenő fizetős letölthető tartalmak már a lemezen vannak. A vásárlók átverve érezik magukat, s annyi negatív kritika érkezett a cég ezen üzletpolitikáját illetően, hogy kénytelenek voltak változtatni -- ez a változás pedig a Resident Evil 6-ra is kiterjedt.

A vásárlók nemrég felfedezték, hogy a játék lemezein bizony megint olyan tartalmak vannak, miket csak később tudnak feloldani, a balhé azonban ezúttal szerencsére elmaradt, a Capcom ugyanis gyorsan közölte: mindaz, ami a Resident Evil 6 lemezén jelenleg elzárva található, később egy ingyenes frissítés útján minden játékoshoz el fog jutni. A szóban forgó tartalom egy új, még nehezebbnek ígérkező, No Hope névre keresztelt nehézségi szint, illetve kooperatív lehetőség Ada Wong történetéhez, amit mellesleg már a játék legelejétől is teljesíteni lehet, nem kell külön feloldani.

A Capcom továbbá bejelentette, hogy a későbbiek folyamán lesznek fizetős letölthető tartalmak is, melyek nincsenek a játék lemezén.