Az összetett, 4X stratégiai játékok reneszánszának hullámát meglovagolva, a régi motorosok legnagyobb megelégedettségére a Stardock felélesztette a stílus nagy öregjét, a Galactic Civilizations-t, tesztünkhöz erre tessék. Rajongóikról sem feledkeznek meg, hiszen már a második kiegészítést kapja a galaktikus birodalom-építő játék, melyben új kereszteshadjáratba kezdhetünk idén tavasszal, hála új kiegészítőjének, és a beszédes Crusade névre hallgat.

A Crusade számos újítást hoz magával, megújult grafikus motorral, új kampánnyal, új fajokkal és kibővült eszköztárral várja a világegyetem hódítóit. Az egyik, talán legjelentősebb ilyen újítás a „galactic citizens”, azaz nyersfordításban galaktikus polgárok bevezetése: ők olyan, adott körönként születő személyek, melyeket megfelelő tudás birtokában továbbképezhetünk és tudósokká, mérnökökké, termelésvezetővé, diplomatává, kereskedővé vagy akár kémmé is válhatnak – képzettségünek megfelelően egyedi bónuszokkal segíthetik birodalmunk építését.

A Galactic Civilizations 3: Crusade idén tavasszal érkezik, és húsz euró ellenében mindenki bezsákolhatja, aki az alapjátékot is birtokolja. A jó hír mellé szokás szerint egy trailert is kaptunk kedvcsinálóként.