Nagyon úgy tűnik, hogy egyre népszerűbbek és népszerűbbek a játékokon alapuló társasok. A Borderlands 3 leleplezése előtt például a Gearbox is bejelentett egy, a Borderlands világában játszódó, társast, nemrég pedig azt is megtudhattuk, hogy a rengeteg különböző konzol után a Skyrim végre az asztalunkra is ellátogat.

company-of-heroes-tablas-01.jpg

Most pedig a Company of Heroes is beállhat a sorba, hiszen a tegnapi nap feltűnt a népszerű RTS társasjáték verziója a Kickstarteren. És nem csak feltűnt, hanem valósággal meghódította a platformot: a készítők eredetileg 100 ezer dollárt kértek a projekt megvalósításához, ehhez képest a számláló jelenleg már 282 ezer dollárnál tart, és még húsz nap hátravan a gyűjtésből.

Maga a társasjáték az ígéretek szerint egy olyan cím lesz, ahol kiemelt hangsúly kerül az egyes egységek pozíciójára, a fedezékek és a különleges képességek effektív kihasználására és a különféle erőforrások begyűjtésére egyaránt. Azaz az alma a jelek szerint nem esett messze a fájától, mi pedig kíváncsian várjuk, hogyan fog muzsikálni a Company of Heroes az asztalokon.

company-of-heroes-tablas-02.jpg