Az első Humble Bundle 2010. május 4-én mutatkozott be, és úttörő lett a vásárló által meghatározott összegbe kerülő, csomagban kínált, de karitatív célokat szolgáló játékok forgalmazásában. Az első Humble Bundle óta a koncepciót sok helyen átvették, és más nemcsak játékokat, de e-könyveket, zenei albumokat és Android rendszerre készült játékokat, alkalmazásokat is meg lehet így már vásárolni.

A Humble Bundle jóvoltából én is már számtalan játékot vásároltam meg, többek között a THQ és a Frozenbyte csomagot, de azt hiszem, a Humble Bundle az eddigi legnagyobb durranását vitte véghez. Megérkezett a Humble Origin Bundle! A csomag elnevezéséből adóddóan a játékokat ezúttal Originen (vagy két kivételtől eltekintve Steamen) lehet aktiválni, és a következő programokat tartalmazza:

  • Burnout Paradise: The Ultimate Box
  • Crysis 2: Maximum Edition
  • Dead Space
  • Dead Space 3
  • Medal of Honor
  • Mirror's Edge
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Akik pedig az átlag feletti összeget ajánlanak fel (ez jelenleg 4,73 dollár), azok megkapják a Battlefield 3-at és a The Sims 3-at, a Starter Packkel együtt (ez utóbbiban a Leszáll az éj kiegészítő és a High-End Loft Stuff Pack szerepel). Utóbbi két játék csak az Originen váltható be. Ehhez jár még OST (Battlefield 3, The Sims 3), mely igazán kiemelkedő ajánlattá teszi az új Humble Bundle-t.

A befolyt összeget természetesen most is jótékony célra fordítják, ezúttal az Amerikai Vöröskereszt, a San Franciscó-i AIDS Alapítvány, az Amerikai Rákellenes Szövetség, a Watsi (ez egy olyan nonprofit szervezet, amelyen keresztül bárki közvetlenül anyagilag támogathatja egy másik ember egészségügyi kezelését), és az emberi jogokat terjesztő Human Rights Campaign kapja a pénzt, természetesen a vásárlók által meghatározott arányban. Az eddigi Humbe Bundle eladásokból 14,9 millió dollárt küldtek el jótékonyságra!

Az Origin csomag teljes ára 215 dollár lenne, de most te határozhatod meg az érte adott összeget (minimum egy dollárt fizetni kell)! Az ajánlat két hétig érvényes, így azt mondom: jótékonykodni nagyszerű, játszani jó -- irány a Humble Origin Bundle oldala!