A Maxis és az Electronic Arts folyamatosan csiszolgatja a döcögősen indult új SimCityt, így ma már a negyedik update került fel a szerverekre, melyet a játékot elindítva automatikusan megkaptok. Érdemes egyébként ezt mihamarabb megtenni, ugyanis a fejlesztők elrejtettek a csomagban egy aranyos parkot (a Hivatalos (§§§) almenüben találod, kép róla a cikk alján), amelyből időközönként mókás lufik emelkednek a levegőbe, ám ez a látványosság csak korlátozott ideig lesz elérhető (természetesen ha már megépítetted, örökre a tiéd lesz).  

Ez az objektum amúgy valószínűleg a közelgő vidámparkos DLC előszele, erre utal a neve is (SimCity Start Park), illetve ugyancsak ezt a kiegészítőt emlegeti fel a frissítés másik nagy attrakciója, az Edgewater-öböl nevű új régió, amely a leírás szerint „hét városnak kínál helyet kereskedelmi kikötőnek, kaszinóvárosnak vagy éppen vidámparknak”. A régió elég pöpec, ugyanis mind a hét telek vízparton áll, mind össze van kötve, a Nagy Mű pedig egy kis szigeten kapott helyet, melyet vasúton és szárazföldön is el lehet érni.

Persze e két bónusz mellett jó pár hibajavítás és csiszolás is helyet kapott a csomagban. Így például a szerverproblémák konszolidálásával a SimCityt pátyolgató Maxis Emeryville szakijai ismét visszakapcsolták a régiószűrőket, a ranglistákat (ezek még nem mindegyik régióban érhetők el, folyamatosan indítják el őket) és a globális piacot, utóbbinak köszönhetően pedig a játék gazdasága sokkal dinamikusabbá vált. Ezenkívül az épületek lakói immár részletesebben mondják el, mitől is boldogok (mondjuk egy közeli bolttól vagy épp parktól), kicsivel nőtt a kereskedelmi zónák jelentősége, a tűzoltók gyorsabban reagálnak a riasztásra, pár küldetés is kezesebbé vált, a közösen megépíthető napkollektortelep „tűzállóbb” lett, illetve immár elvileg nem tűnnek el nyomtalanul a szomszéd város iskoláiba járó diákok a hazaúton... A részletes lista angolul a hivatalos fórumon olvasható.

A PC Guru videotesztjét egyébként épp a napokban tettük közzé, melyben Chris és Wilson elemzik a játékot – érdeklődőknek erre tessék.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

SimCity -- megjelenés: 2013. március 7. -- Platform: PC -- Gépigény: 2000 MHz kétmagos CPU, 2 GB RAM, SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB VGA, 10 GB HDD