Meglehetősen rögös volt a SimCity startja, mostanra azonban már normalizálódott a helyzet, ez pedig azt jelenti, hogy megkezdődhet a játék bővítése, immáron lényegi tartalommal, nem csak egy-két aprósággal. Az első komoly expanzió a sorban az Amusement Park Pack lesz, mely május 28-án, vagyis kevesebb mint két hét múlva már a gépünkön lehet.

A szűkszavú hivatalos bejelentésből nem derült ki semmi, de egy szivárgásból már tudjuk, hogy a bővítmény lehetővé teszi, hogy a városunk kellős közepén felhúzzuk álmaink vidámparkját, melynek különböző attrakciói aztán vendégeket és turistákat vonzanak magukhoz, ezzel növelve a térség gazdaságát.

Az Electronic Arts, illetve a Maxis sem közölte, hogy mennyibe fog kerülni az Amusement Park Pack, ám szinte biztos, hogy ez már nem egy ingyenes kiegészítő lesz, hanem valami fizetős -- 5-10 dollár tűnik elképzelhetőnek, de persze ez csak egy tipp a részemről, biztosat majd csak a részletes bejelentés után fogunk tudni.

]{iegészítés: a Green Man Gaming digitális áruház oldalára véletlenül kikerült a játék adatlapja, egy élelmes netező pedig rögtön rögzítette az anyagot. Így legalább nyertünk némi bepillantást a cuccba, ami valóban mókásnak tűnik -- kár, hogy a vidámpark a fél várost elfoglalja, de hát a szórakozásnak ára van...

SimCity -- Megjelenés: 2013. március 7. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB, HDD: 10 GB