Itt van McGee, itt van újra...A GameTap amolyan demó jelleggel (annyi a korlátozás, hogy eredményeinket nem lehet feltölteni az online ranglistákra) ingyenesen elérhetővé tette a 24 részesre tervezett sorozat első darabját, melynek címe A Boy Learns What Fear Is (A fiú, aki megtanulja, mi a félelem). Ha azt mondom, hogy Grimm-mesét látunk, csak félig mondok igazat: Grimm-mesét, de American McGee átiratában. Egész konkrétan a játékban az lesz a feladatunk, hogy egy Grimm nevű, ördögi „valamivel” az idilli tájat, a tündérmesét rémálommá varázsoljuk, ahol minden tárgy, minden élőlény átalakul, megrothad, elzüllik, kifordul önmagából, és úgy általában olyan lesz, hogy attól bebrummog a barnamackó a kisgatyádba. A cucc egy elég gyorsan végigtolható, hat fejezetre osztott ökörködés, tulajdonképpen egy platformjáték, amelyben csak az iránygombokat és az ugrást kell használnunk (akár billentyűzettel, akár egérrel, vagy épp mindkettővel tolható) – akár casual kategóriába is sorolhatnám, de félek én attól. A verbális humor megértéséhez persze angol tudás szükséges, a képi humoréhoz meg egy jó adag lazaság, és nem kevés elborultság...

A dizájn meglehetősen sajátos, egyedi, érdekes, kissé hasonlít az L.A. megjelenéséhez, de annál plasztikusabb, rajzfilmesebb, „3D-sebb”, Jason Tai zenéje pedig egészen fantasztikus. Ami negatívum: az én gépemen teljesen le kellett butítani a grafikát, hogy játszani tudjak vele, de a második pályán már az sem segített, átment diavetítésbe a dolog. Tudom, hogy a vasam nem egy mai darab, de azért láttam már rajta Unreal 3-as cuccot, és az jobban muzsikált – ámbátor megjegyzem, az én 6600-ason már a végét járja (most is bele van tolva a pofájába egy szobaventilátor), így lehet, hogy ez egyéni szoc. probléma, próbáljátok ki...

A cucc letölthető a GameTap oldaláról, és már innen a PGO-ról is, arra azonban felhívom a figyelmet, hogy telepítés előtt nem kérdez útvonalat, a 300 megányi anyagot a C vinyóra, a Program Files alá pakolja fel.

» Az első epizód letöltése ingyen!


Még valami: minden további rész a megjelenés napján ingyen letölthető lesz a GameTapról, utána már 4 dollárért adják őket (de gondolom, lesz belőle majd egy gyűjteményes összkiadás is). Hozzáteszem, a letöltéshez TapID (regisztráció) szükséges, és ez csak amerikai IP-címet fogad el, bár technikailag ez kijátszható, ám hogy ez crack vagy hack, istenemre nem tudom, így nem reklámoznám hangosan. Mindenesetre íme a megjelenések pontos ütemterve - akit érint...:

  • Little Red Riding Hood (Piroska és a farkas): augusztus 7.
  • The Fisherman and His Wife (A halász meg a felesége): augusztus 14.
  • Puss In Boots (Csizmás kandúr): augusztus 21.
  • The Girl Without Hands (A lány, akinek nem volt keze): augusztus 28.
  • Godfather Death (A keresztapa): szeptember 4
  • The Devil and His Three Golden Hairs (Az ördög három arany hajszála): szeptember 11.
  • Beauty and the Beast (A szépség és a szörnyeteg): szeptember 18.



gyarfi: A GameTap kliensét töltsétek le a ]{redenc által adott linken, és ne regisztráljatok be. A bejelentkezési képernyőnél kattintsatok a Guest gombra, voilá!

Amúgy kijött a második epizód ma, a Little Red Riding Hood (Piroska és a farkas). Holnap kb. délig ingyenes a játék, utána átkerül a fizetős kategóriába. Le ne maradjatok róla! GameTap kliensen keresztül, erről a linkről letölthető.