A Telltale Games az elmúlt években mesteri fokra fejlesztette az epizódikus kalandjátékokat. Imádtuk a The Walking Dead és a Tales from the Borderlands sorozatot, de a Game of Thrones szériával annyira nem voltunk megelégedve. A Batman, az eddigi programjaikhoz hasonlóan egy öt epizódból álló kaland lesz, és ha minden igaz, az első fejezete nyáron érkezik meg.

A Telltale ugyan még nem tud képet, vagy mozgóképet bemutatni a játékból (még túl korai), pár dolgot azonban elhintettek az austini SXSW Gaming Expon. Ezek szerint a legfontosabb dolog, hogy a játék kizárólag Bruce Wayne-re/Batmanra fókuszál: a történet nem lesz kapcsolatban az eddigi Batman filmekkel, játékokkal, de még képregényekkel sem. Nem fognak benne feltűnni a Denevércsalád tagjai (Robin, Batgirl), de az univerzum legfontosabb szereplői igen. Alfred Pennyworth, Jim Gordon, Renee Montoya megjelenésére biztosan számítani lehet. És hogy kikkel kell megküzdenie Batmannek? Nos, a Telltale ezt szeretné a lehető legkésőbbi időpontig titokban tartani.

Az ígéretek szerint itt a döntések komolyabb hatással lesznek a történésekre, mint az eddigi Telltale kalandjátékok esetében. Bruce Wayne/Batman cselekedetei a hozzá közel álló személyeket akár negatív irányba is ellőkhetik, de ugyanígy a megváltás felé is vezethetik. Bruce Wayne milliárdosként hozott választásai hatással lehetnek Batman szerepére, és fordítva. 

A grafikai megvalósítás képregényes hatást fog kelteni, olyan művészek, rajzolók inspirálták a vizuális dizájnt, mint Jim Lee, Greg Capullo és Neal Adams. És végül: a Telltale, igazi, felnőtteknek szóló programot fejleszt, ugyanis a Batman M+ korhatárbesorolást fog kapni, míg az átvezető mozik sokkal közelebb fognak állni az "R" kategóriés filmekhez.

telltales-batman-draft.jpg