• December 2-7. között látható a Cinema MOM-ban a Rocky 4 rendezői változata
  • Nyilvánosan látható a legendás mű kapcsán készült dokumentumfilm

Stallone nemrég vallott arról, hogy az ikonikus pofon miatt, amit a Rocky IV-ben kapott Dolph Lundgrentől, négy napra kórházba került, az intenzív osztályra. Erről a filmhez frissen forgatott, nyilvános dokumentumfilmben vallott. Utóbbi a hamarosan debütáló rendezői változat apropóján készült, amiről azt gondolhattuk, hogy a kontinensre biztosan nem jut el. Most azonban kellemeset csalódhatunk, hiszen a Cinema MOM bejelentette, hogy az országban egyedüliként bemutatja a filmet. A hazai mozinézők december 2-7. között láthatják eredeti nyelven, magyar felirattal, felújított képpel és újrakevert hanggal a Rocky vs Drago - The Ultimate Director’s Cut című opuszt.

A rendezői vágat közel 40 percnyi új, eddig sosem látott jelenettel, köztük az Apollo és Drago közti végzetes küzdelem hosszabb, fájdalmasabb képsoraival bővült. Az új jelenetek mellett számos részlet – többek között Pauli robotja – ki lett vágva a filmből, így végül a rendezői változat 94 perces hossza csak néhány perccel több az eredetinél.

0799e2f1-eb64-4ee0-a839-0cf9aef74feb-r4rockydrago1.jpg
(A kép forrása: USA Today)

A negyedik epizódra Rocky Balboa már mindent elért boxolóként. Ezúttal nem egy bajnoki övért vagy a pénzért száll ringbe, hanem Apollo Creed gyilkosán akar bosszút állni. A hidegháború ismét éleződő szakaszában a Szovjetunióba látogat az Olasz Csődör, hogy visszavágjon Ivan Dragonak. A sokak által sport-musicalnek titulált alkotás újravágott változatának trailerét alább láthatjátok. Főszerepben Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers és Brigitte Nielsen.