Jack Thompson - vége a mókánakMár korábban írtunk arról, hogy Jack Thompson elég nagy bajba került, hiszen tíz évre kizárhatják a floridai ügyvédi kamarából, mégpedig a 27 rendbeli, a hivatali etikába ütköző és más egyéb nem ügyvédhez méltó cselekedetei miatt.

Tegnap Diva Tunis ügyvédnő véget vetett Jack bírósági ámokfutásának, és elrendelte, hogy egy életre tiltsák el Thompsont az ügyvédi munkától, és hogy harminc napon belül szüntesse be minden bírósággal kapcsolatos ügyét, valamint fizessen be 43.675 dollárt, kártalanítás címén a floridai ügyvédi kamarának. A mi Jackünk sajnos (vagy hál’ istennek?) nem kérvényezheti a kamarába való újbóli felvételét, és a fellebbezést is csak egy másik ügyvéd segédletével adhatja be.

Azonban gondolhatjuk, hogy Jacket nem olyan fából faragták, aki könnyen feladná a harcot, és már be is nyújtott egy sürgősségi indítványt a kizárásával kapcsolatban -- annak ellenére, hogy ezt nem tehetné. A dokumentumban arra hivatkozik, hogy a kizárása miatt nem tud a megbeszélt időpontban találkozni egy rabbal, és ezzel hátráltatják a floridai kormányzói testület leleplezéséét, akik egy ártatlan ember tartanak börtönben, csak hogy megvédjenek egy korrupt ügyvédet. Továbbá azt is kijelenti, hogy súlyos hibákat követtek el a kitiltásával kapcsoltban, amiket könnyen be lehetne bizonyítani.

Valószínűleg nem lepődünk meg azon sem, hogy mindenki kedvenc ügyvédje egy összeesküvést lát a kizárása mögött. Thompson szerint a múlthét pénteken benyújtott polgári peres keresete -- amit a floridai ügyvédi kamara és a floridai legfelsőbb bíróság hét tagja ellen nyújtott be -- miatt vált ilyen sürgőssé a kizárása, és ez valójában egy bosszú többek között az ügyvéd 2005-ben megjelent könyve miatt, amiben állítólag leleplezte a legfelsőbb bíróság 90-es évekbeli való törekvéseit arra, hogy megállítsák az amúgy sikeres akcióit az amerikai szórakoztatóipar ellen.

Azt hiszem, ezzel lezárult John Bruce Thompson (a félreértések elkerülése végett a Jack a John becézése) 31 éves ügyvédi karrierje, de biztos vagyok benne, hogy még fogunk hallani róla.