Bár a nagy kiadók és fejlesztők január első heteit rendszerint végigalusszák, és csak kicsit később, február vagy március környékén indul az AAA kategóriás címek dömpingje, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az elmúlt két hétben nem jelent meg semmi érdekes. A frissen debütált indie és AA kategóriás címek közül ajánlunk a figyelmetekbe most párat, illetve a cikk végén kicsit a jövőbe is tekintünk, és bemutatunk két idén érkező játékot, melyre érdemes lehet figyelni.

Valamint amolyan keresztpromóció gyanánt itt szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a lent szereplő játékok mindegyikéről remek cikket lehetne írni a PC Guru legújabb Tesztelj Velünk! pályázatára.

Breacher Story

  • Megjelenés: 2019.01.02.
  • Mire: PC, Android, iOS
  • Ár: 5 euró (1600 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Doubleton Game Studio alkotása eredetileg mobiljátékként kezdte, de idén januárban végül megérkezett PC-re is. A program maga egy történetközpontú játék, ahol a cselekmény a szereplők üzenetváltásain keresztül bontakozik ki, azonban nem is ez a legérdekesebb vele kapcsolatban, hanem maga a témája: a Breacher Story ugyanis a cyber-biztonság kérdéskörét járja körül.

Röviden és tömören arról van szó, hogy a játék során különféle híradásokat (ezekből tudhatunk a fontosabb globális eseményekről) és szöveges üzenetváltásokat olvashatunk, illetve sokszor mi magunk választhatjuk ki két lehetőség közül, hogy a szereplőnk mit írjon vissza egy másik karakternek. Bár a Breacher Storyn elsőre kicsit érződik, hogy mobilról költözött PC-re, ha valaki szereti a narratívát a központba helyező játékokat, érdemes lehet figyelnie erre is. 

Ghrono Ghost

Szintén január elején bukkant fel a Steamen a NITETIME Studios platformere, mely az elmúlt években a MAGFesten nem egy elismerést kapott. A Chrono Ghost lényegében egy egyedi kinézetű, elég kemény platformer, melyben az idő lelassításával, felgyorsításával és teljes megállításával zsonglőrködve kell átjutnunk a különféle akadályokon.

A történet szerint mi vagyunk a címszereplő Chrono Ghost, a feladatunk pedig az, hogy bizonyítsuk a rátermettségünket az Idő Lelke előtt, méghozzá úgy, hogy kiálljuk az összes próbáját. Eközben pedig sok más érdekes kérdésre is választ kaphatunk, úgy mint mit keresünk mi itt, hogyan lettünk egyáltalán Chrono Ghostok, vagy épp ki a fene az az Idő Lelke, és miért pont minket választott a próbák teljesítésére?

What Never Was

Acke Hallgren játéka egy rövid, de annál intenzívebb élményt kínál, melynek a felfedezés és a logikai feladványok állnak a középpontjába. A program maga igen gyorsan végigvihető, cserébe azonban teljesen ingyenes, és a története és a feladványai is abszolút rendben vannak.

A What Never Was sztorija szerint a nemrég elhunyt, igen tartalmas életet élt Howard James Wright unokáját alakítjuk a 2000-es évek végén, akinek az a feladat jutott, hogy takarítsa ki az öreg padlását. Ahogy viszont nekilátunk a feladatnak, hamar rá kell jönnünk, hogy ezen a padláson bizony nem minden pont az, mint aminek látszik.

Bright Memory – Episode 1

Annak idején mi is beszámoltunk a Bright Memoryról, melyet egyetlen ember fejleszt, saját bevallása szerint mindenféle segítség nélkül, pusztán szabadidejében. Zeng Xiancheng munkájának pedig lassan beérik a gyümölcse is, hiszen a tegnapi naptól kezdve a Bright Memory első epizódja már elérhető korai hozzáférésben a Steamen.

bright-memory-radar-alol-01.jpg

A Bright Memory lényegében egy az FPS-t és a hack and slash-t vegyíti, így lőfegyverünkön kívül változatos képességekre és mozdulatokra hagyatkozva kell legyőznünk az életünkre törő rémségeket. A játék ugyan kapott egy sztorit is, mely egy frissen felfedezett, mitikus lényeket is feltámasztó anyag körül bonyolódik, de az eddigiek alapján a Bright Memoryt is inkább a pörgős játékmenete, semmint a csavaros története miatt fogjuk szeretni.

The Pathless

Bár a pontos megjelenési dátumot sajnos még nem tudjuk, az biztosnak látszik, hogy még idén érkezik az ABZÛ mögött álló Giant Squid új játéka. A fejlesztők még a The Game Awards 2018 keretein belül leplezték le a legújabb alkotásukat, mely az eddig napvilágot látott információk alapján egy igencsak hangulatos alkotásnak ígérkezik.

A The Pathless középpontjában az egyszerűen csak Vadászként emlegetett íjász áll, aki egy sas társaságában járja a vidéket, a célja pedig nem más, mint hogy megszabadítsa a világot a sötétség átka alól. A játékmenet elsősorban a logikai fejtörőkre és a látványos összecsapásokra épül majd, de ezek mellett nagy hangsúlyt kap a titkokkal tömött erdők és ősi romok felfedezése is.

Érdekesség továbbá, hogy a jelek szerint a The Pathless PC-n nem a Steam, hanem az Epic Store kínálatában fog szerepelni.

The Murder Mystery Machine

A Blazing Griffin játéka egy vérbeli noir nyomozós játéknak tűnik, ahol neonfényes kocsmák, és füstös, lepusztult irodák mélyén próbálhatjuk kitalálni, mi történt egy-egy bűntett helyszínén. Ráadásul, ha maga a hangulat nem lenne elég, az alkotók által használt Murder Mystery Machine, amiről a játék a nevét is kapta, képes procedurálisan bűntényeket kreálni, azaz lényegében sosem fogunk kifogyni a nyomoznivalóból.