Megújult formában vár mindenkit a PC Guru tehetségkutató pályázata, a Tesztelj Velünk! Tesztelni való játékokból még mindig hatalmas a kínálat, ráadásul gyakorlatilag naponta jelennek meg új független, kis költségvetésű és/vagy alkalmi címek is. De már nem kell pusztán a játékiparra fókuszálnia annak, aki be akar szállni a megmérettetésbe, immár filmekről és sorozatokról írt kritikáitokat is nagy szeretettel és érdeklődéssel várjuk.

Azt viszont ne felejtsétek, hogy a pályázat szabályzata nemrég megváltozott és kicsit kibővült, így a már jól ismert szabályok ezúttal máshogy köszönnek majd vissza:

  • Immár nem csak játékteszteket várunk, hanem jöhetnek a filmekről, sorozatokról írt kritikák is, valamint innentől kezdve már olyan címről is írhattok, melyről már szerepelt teszt az oldalon. Ennek ellenére arra szeretnénk kérni titeket, hogy továbbra is küldjetek egy levelet a palyazat@pcguru.hu címre, melyben megírjátok, hogy pontosan miről szeretnétek írni. Az üzenetek tárgya a következő formátumot kövesse: Tesztbejelentés – JÁTÉK/FILM/SOROZAT CÍME, a gyorsabb ügyintézés érdekében.
  • FONTOS változás, hogy játékok esetében olyan címről írjatok, mely a pályázat leadási határideje előtt minimum két hónappal megjelent. Azaz jelenleg pályázatunkon január 31.-ig megjelent játékokról írt teszttel tudtok pályázni.   
  • Az írásotok formázásához használjátok az oldalról letölthető Tesztsablont, hogy a cikkek egységes kinézetet kapjanak. Továbbá érdemes lehet ránézni néhány korábbi tesztünkre is, hogy lássátok, hogyan néz ki egy ilyen anyag megvalósulva.
  • Nagyon fontos, hogy a teszt hossza, tehát az a szöveg, ami a Tesztsablon „Teszt tartalma” részébe kerül, maximum 7000 karakter lehet szóközökkel. Kérlek titeket, beküldés előtt mindenképp ellenőrizzétek az írásotok hosszát (a Wordben ezt egyszerűen megtehetitek), mert korábbi pályázatok során többen belefutottak abba, hogy túl hosszú tesztet küldtek. (2018. utolsó pályázatán viszont már mindenki belefért a 7000 karakterbe, amit ezúton is nagyon szépen köszönök)
  • Egy szerző fordulóként csak egy írással pályázhat, annak viszont semmi akadálya, hogy az esetlegesen visszautasított írásokat javítás után egy későbbi pályázat során újra beküldjétek.
  • Ha kész az írás, azt a futó pályázat oldalán található űrlap segítségével töltsétek fel. A beérkezés utáni pár napon belül mindenképp igyekszem majd átolvasni őket, és vissza is jelzek, hogy jelen formájában el tudom-e azt fogadni. Amennyiben egy írás visszautasításra kerül, természetesen jelzem majd, mi a probléma vele, és amennyiben javítani tudjátok a határidő előtt, úgy semmi akadálya, hogy a frissített verziót is feltöltsétek.
  • Ezzel kapcsolatban szeretném azt tanácsolni, hogy ne hagyjátok az utolsó pillanatra a feltöltést! Természetesen fontos, hogy a szöveget pihentessétek, többször átolvassátok, viszont így is érdemes a pályázat lejárta előtt minimum egy héttel beküldeni azt. Bár a beérkező írásokra igyekszek a lehető leggyorsabban reagálni, ha valaki az utolsó pillanatban küldi be a cikkét, amit nem tudok egyből elfogadni, akkor előfordulhat, hogy nem lesz ideje javítani, és így lecsúszik a pályázaton való részvételről.
  • Fontos a sportszerűség: szigorúan fogunk eljárni; aki szórakozik (képeket küld be, egyéb szöveget), figyelmeztetésben részesül, súlyosabb esetben azonnali kitiltás az oldalról. Hasonlóan jár az is, aki más írását próbálja meg beadni sajátjaként.
  • Ha kérdésetek van, vagy csak nem egyértelmű valami, írjatok a palyazat@pcguru.hu címre, igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni a beérkező e-mailekre. 
  • A legjobbnak ítélt írás beküldője három hónapos PC Guru előfizetést nyer (amennyiben már jár neki az újság, három hónappal meghosszabbítjuk az előfizetését), valamint egy játékot, a többieknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy kikerül írásuk a PC Guru Online-ra. Persze azt se feledjétek: 2009-ben a pályázók közül került ki JohnBart, 2012-ben Mahmud, 2013-ban Lor, 2014-ben pedig Dan, ők immár magazinunk cikkírói, bodak és Ri-Go 2016-ban, SteelSaint pedig 2017-ben lett cikkíró a magazinban/PC Guru Online oldalán, erre másnak is esélye lehet!

Minden vállalkozó kedvű versenyzőnek ezúton is sok szerencsét kívánunk, valamint ne feledjétek, hogy ez a pályázat egy hónap helyett már háromig tart, így egészen 2018. december 31. hétfő éjfélig (tehát gyakorlatilag 2018 hátralévő részében) várjuk nagy szeretettel az írásaitokat! Az eredményhirdetésre a pályázat lezárását követő pár napon belül kerül sor.