Lassan véget ér az augusztus és vele együtt a nyár, no meg a strandszezon. És bár egyelőre úgy tűnik, hogy a [dögletes meleg] jó idő kitart, megállíthatatlanul közeledik az új tanév. Most, hogy mindenkinek a kedvét elrontottam, jöjjön a jó hír: az őszi szezon kezdetével majd beindulnak a játékmegjelenések is, de addig is ki kell húznunk egy szerényebb felhozatallal.

Guacamelee! 2

  • Mikor: augusztus 21
  • Mire: PC, PS4

Juan, a néma levente kalandjai folytatódnak a beat-em-up és metroidvania játékstílusokat vegyítő Guacamelee! 2 során. Ezúttal nem csak szerelmét, hanem az egész Mexiverzumot veszély fenyegeti, így hősünk újra felveszi maszkját és a kesztyűt. Hősünk újratanulja a luchador-szakmát, és mémekkel tartkított kalandja során meg sem áll a pokolig. Ha a folytatás is olyan jóra sikeredik, mint az előzmény, akkor bizony jó mókának nézünk elébe.

guacamelee-2-csapat.jpg

Shenmue I és Shenmue II

  • Mikor: augusztus 21
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

A Shenmue III megjelenésére ugyan még várnunk kell, de előtte egy kis ízelítőt (vagy emlékeztetőt) kaphatunk belőle modern platformokon is, a Sega ugyanis a remaster-hullámot meglovagolva az első két felvonást "felhádésítve" és a kor követelményeihez igazítva újra kiadja. Az eredetileg négy részesre tervezett sorozat remélhetőleg új erőre kap majd, és Ju Szuzuki elhozza nekünk a hátralevő egy felvonást is.

shenmue-remaster.jpg

F1 2018

  • Mikor: augusztus 24
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

A Formula 1 világbajnokság aktuális szezonja még november végéig eltart, de mi már jövő héten újraírhatjuk és időnek előtte be is fejezhetjük a versenysorozatot. A Hungaroringen tartott futam és a Belga nagydíj közé beéklelve tökéletes a játék megjelenésének időzítése a hazai rajongók számára, hogy virtuálisan is leteszteljék a glóriát - és elbúcsúzzanak a cápauszonytól és a T-szárnytól.

f1-2018-red-bull.jpg