A nyár utolsó napjaiban járunk, ami egyrészről szomorú, olyan tekintetben azonban mindenképpen örömteli, hogy ismét elárasztják a naptárat a nagy játékmegjelenések. Sőt, ahogyan az lenni szokott, az ősz előszelét már augusztus legvégén megérezhettük, a hónap utolsó hete ugyanis rengeteg említésre méltó címet hozott – nézzük, mit kínál ezúttal a PS Store!

project-cars-3-ps-store.jpg

PROJECT CARS 3

A Slightly Mad Studios vérbeli szimulátorként indította útjára a Project CARS-szériát, a harmadik részre azonban úgy döntöttek, irányt váltanak, és egy jóval könnyedebb darabbal támadják be az autóversenyes műfaj kedvelőit. A harmadik felvonás ennek megfelelően sokkal inkább a szimulátor és az árkád közti átmeneti sávot célozza be, változatos karrier móddal és több mint 200 tuningolható járgánnyal.

WASTELAND 3

Amíg az első Wasteland-folytatásra több mint húsz évet kellett várni, addig a Wasteland 3 szerencsére viszonylag hamar elkészült a 2014-es második részhez képest. Az alapok pedig maradtak változatlanok: egy poszt-apokaliptikus világban játszódó, izometrikus nézetű RPG-re számíthattok, méghozzá körökre osztott harcokkal. Az egyik nagy újdonság, hogy a kampányt akár kooperatív felállásban is lehet teljesíteni.

MADDEN NFL 21

A harmadik negyedév jellemzően az évenként jelentkező sportjátékok áradatát szokta hozni, a sort pedig ezúttal is a Madden NFL 21 nyitotta, elhozva számunkra éves amerikai fociadagunkat. Akik esetleg már a következő generációra is felkészülnének, azok megtehetik, hiszen a játék drágább verziói az ingyenes PS5-ös frissítést is tartalmazzák, mely a nextgen változat megjelenésekor lesz elérhető az új konzolon.

THE LAST CAMPFIRE

A No Man's Sky mögött álló Hello Games új játéka, a The Last Campfire derült égből jött villámcsapásként köszönt be, hiszen lényegében egy nappal a megjelenés előtt szóltak róla, hogy számítsunk rá. A végtelen űr helyett pedig ezúttal egy jóval kisebb léptékű, borongós hangulatú és szívbemarkolónak ígérkező kalandot kaptunk, amely elsősorban a logikai feladványokra épít.

További megjelenések

A kiemelt címeken túl bőven vannak még egyéb említésre méltó játékok is, mint például a vámpíros stratégia, az Immortal Realms: Vampire Wars, a felfedezős túlélőjáték, a Windbound, a népszerű animét feldolgozó Captain Tsubasa: Rise of New Champions vagy éppen a lenge öltözetű lányokkal csábító Kandagawa Jet Girls.