• Április 1-től átalakul a PlayStation Studios Japan Studio
  • Az Astro Bot-játékokat készítő Team Asobi lesz az új középpont

Először még csak a VGC számolt be arról bennfentes forrásokra hivatkozva, hogy jelentős átalakulás előtt áll a Sony japán videójátékos részlege, nem sokkal később azonban maga a konzolgyártó is megerősítette, hogy legrégebbi divíziójuk, a PlayStation Studios Japan Studio jelentős átalakuláson fog átmenni április 1-től.

jelentos-atalakulas-a-sony-japan-videojatekos-reszlegenel-csak-egyetlen-studio-uszta-meg.jpg

Lényegében egyetlen biztos pont marad, ez pedig a Team Asobi, melynek a kiemelkedő kritikai fogadtatású Astro Bot-játékokat köszönhetjük, és a jövőben is ezen széria népszerűségére fognak építeni. A hivatalos közlemény szerint lényegében minden más köréjük épül majd fel.

A Sony szűkszavú kommunikációjával szemben a VGC azt írja, hogy valójában jelentős leépítésről van szó, miután a dolgozók szerződésének nagy részét nem hosszabbították meg. Egy forrás szerint az Asobi, valamint a lokalizációs és az üzleti részleg mellett kizárólag az External Development divízió marad meg, amely többek között a Demon's Souls remake fejlesztésébe is besegített.

Nem mondhatjuk, hogy a lépésnek nem voltak előjelei, hiszen az elmúlt években már nem nagyon voltak önálló projektjei a japán részlegnek, egyedül az említett Asobi és a Gravity Rush-játékokat készítő Project Siren szorgoskodtak ilyen módon. Ráadásul az említett széria és a Silent Hill egyik szülőatyja, Tojama Keiicsiró, illetve a Bloodborne producere, Torijama Terujuki is távozott nemrég a stúdiótól.