• Ma debütál az HBO GO-n a Jóbarátok összes évadja
  • Hamarosan érkezik a Reunion Special

Ma elérhetővé válik – szinkronnal és felirattal – az HBO GO kínálatában minden idők egyik legsikeresebb sorozata, a Jóbarátok mind a tíz évadja. Hamarosan érkezik a Reunion Special is, amiben hosszú évek után újra leülnek beszélgetni a főszereplők és a készítők, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, ill. David Crane és Marta Kauffman.

friendsbrucewillis.jpg
(A kép forrása: HBO)

A premier alkalmából az HBO rögtön összeállított egy listát a TOP 5 cameos jelenetből. A Jóbarátokban ugyanis számos sztár jelent meg egy-egy szituáció erejéig.

Robin Williams és Billy Crystal (3. évad 24. rész)

A jelenet: A jóbarátok szokás szerint a Central Perkben ülnek. Monica épp belekezdene egy történetbe, amikor két fura fazon odafurakszik a kanapéra, hogy hangosan ecseteljék történetüket.

A háttérsztori: Williams és Crystal épp egy közös filmen dolgoztak, aminek felvételei ugyanabban a stúdióban zajlottak, mint a sorozaté, csak egy ajtóval arrébb. A komikus páros betévedt a Jóbarátok díszletébe, ahol lecsaptak rájuk a sorozat írói, és rávették az akkor már bőven világhírű Williamst és Crystalt egy rövid szereplésre.

Freddie Prinze Jr. (9. évad 6. rész)

A jelenet: Emlékeztek, amikor Ross kirúgta a Prinze Jr. alakította bébiszittert, mert képtelen feldolgozni, hogy egy ilyen hagyományosan nőinek tekintett munkát férfi lát el?

A háttérsztori: Eredetileg Tom Hanks játszotta volna a bébicsőszt, de neki elfoglaltsága támadt, ezért ügynöke az utolsó pillanatban riasztotta Prinze Jr.-t. A színész rekordsebességgel bemagolta szövegét és még a Greensleeves-t is megtanulta elfurulyázni.

Bruce Willis (6. évad 21-22-23. rész)

A jelenet: Bruce Willis Ross nagyon fiatal barátnője, Elizabeth szigorú és féltő édesapját alakítja, aki aztán összejön Rachellel (Jennifer Aniston), a kapcsolat hatására pedig marcona fickóból bőgőmasinává válik.

A háttérsztori: A legenda szerint a Chandlert játszó Matthew Perry és Willis kötöttek egy fogadást a Bérgyilkos a szomszédom forgatásán: előbbi úgy gondolta, hogy a film megszerzi az első helyet a bevételi listán, kollégájának azonban nem volt ennyi bizodalma a produkcióban. A mozi végül több hétig tanyázott az élen, így a vesztes Willis „kénytelen volt” bevállalni Paul szerepét.

Charlie Sheen (2. évad 23. rész)

A jelenet: Phoebe tengerész pasija, Ryan (Sheen) hamarosan végre szárazpartot ér, a találkozást pedig mindketten epekedve várják, ám a lány váratlanul bárányhimlős lesz. A vízen hánykolódástól elcsigázott férfit azonban ez sem tántorítja vissza a csókolózástól, így a romantikusra tervezett hétvége egymás kényszeres vakarászásába fullad.

A háttérsztori: Nehéz elképzelni, de az akkor már A szakasz és a Tőzsdecápák sikere után járó Charlie Sheen rettenetesen izgult a Jóbarátok forgatásán, mert nem volt hozzászokva, hogy élő közönség előtt dolgozzon. Annyira ideges lett, hogy még a lába is remegni kezdett. A készítők egy ügyes megoldással azt mondták a stúdióban ülő közönségnek, hogy technikai hiba miatt kis szünetet kell tartani, ami alatt a színészt testvére, Emilio Estevez megnyugtatta annyira a kulisszák mögött, hogy folytatni tudta a felvételt.

Danny DeVito (10. évad 11. rész) 

A jelenet: Phoebe lánybúcsúját Monica és Rachel konszolidáltabbra tervezte a kelleténél. Kiderül ugyanis, hogy a leendő ara el sem tudja képzelni a bulit sztriptíztáncos nélkül, ezért barátnői kénytelenek keríteni egyet. Az utolsó pillanatos kínálat pedig nem túl bőséges, így egy lépcsőn kifulladó, magát jótestű őrmesternek aposztrofáló középkorú köpcös alak (DeVito) érkezik…

A háttérsztori: A lista legegyszerűbb története Danny DeVitóé. Ekkoriban Jennifer Aniston volt a szomszédja, aki megkérdezte, nincs-e kedve játszani a sorozatban. DeVito pedig saját megfogalmazása szerint a világért sem hagyta volna ki, hogy a Jóbarátok bájos hölgyei előtt lejthessen vetkőzős táncot. Olyannyira lelkes volt, hogy szíve szerint jóval több bőrfelületet mutatott volna magából, és megszabadult volna néhány ruhadarabjától is, de a készítők úgy érezték, így is elég ütős a jelenet.