Emlékeztek még, hogy egy igen komoly kis gépet raktunk össze az iPhone X árából? Nos, ez jövőre úgy tűnik változhat (és kettőt fogunk trololo). Az elismert analitikus Ming-Chi Kuo a KGI Securuties társaságtól megjelentetett egy újabb jóslatot a következő iPhone-al kapcsolatban egy héttel az után, hogy közzétette volna számításait, miszerint 2018-ban két iPhone is jöhet majd OLED kijelzővel.

Kuo az Apple beszállítóinál történő kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy jövőre látni fogunk egy 6.1 hüvelykes telefont (mint ilyen, harmadik lenne a szériában) 320-330 PPI-s TFT-LCD kijelzővel. Fontos, hogy egy nem "elmaradott" kinézetű telefon lesz mint az idei iPhone 8 és az iPhone 8 Plus, helyette az iPhone X kinézetére fog hasonlítani, szenzor bevágással és mindennel együtt. 

Az 5.8 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék 458 PPI-s kijelzője 1125x2436-os felbontással rendelkezik majd. A nagyobb 6.5 hüvelykes pixelsűrűsége pedig feltételezhetően 480-500 közé esik, ilyenformán a felbontás kérdőjeles. Kuonak nem mindig van igaza természetesen, de jó néhányszor sikerült már beletenyerelnie a dolgok közepébe, köszönheti ezt annak, hogy jó kapcsolatai vannak az Apple beszállítóinál.

Ahogy Kuo látja, az eszközzel az "olcsóbb" és "középkategóriájú" telefonok piacára kívánnak belépni. Ugyan Kuo nem bocsátkozott feltételezésekbe a két új OLED telefon árát illetően, de kiindulva abból, hogy az iPhone X 1000 dollárba kerül, következtetni lehet, hogy a kettő közül a nagyobb jóval drágább lesz (Ha tippelnünk kéne, az ára valahol 650 és 750 dollár között mozoghat majd).

iphonex.jpg