A február végén megrendezett MWC 2017 (Mobile World Conference, mobil világkonferencia) során rendhagyó módon hivatalos bejelentésre nem került sor sem az Apple, sem a Samsung részéről, már ami az új csúcskészülékeiket illeti. Mindenesetre a Wall Street Journal cikkezett már arról névtelen forrásokra hivatkozva, hogy az új iPhone a Samsung Galaxy S7 Edge-hez hasonló, ívelt OLED kijelzőt kaphat, mi több még az is lehet, hogy a Samsung lesz az Apple beszállítója.

A Nikkei most nyilvánosságra hozott értesülései ezt részben alátámasztják, sőt azt is hozzáteszik, hogy minden eddiginél nagyobb, 5.8 colos kijelzővel érkezhet a készülék, melyből 5.15 hüvelyk lesz „használható”. A levágott rész a home gomb elhagyásával egy új funkciósávot kap, hasonlóképpen a MacBook Pro adaptív touch barjához.

A pletykák további, egybevágó részei alapján az Apple új csúcsmobilja elhagyja a Lightning csatlakozót az USB-C javára. Ennek létjogosultságát alátámasztani látszik, hogy a nemrégiben megújult MacBook Pro is erre a szabványra váltott, sőt éppen azért kritizálták a notebookot, mert így átalakítóval csatlakoztathatók hozzá az Apple kézi készülékei.

A még meg nem nevezett, bár a szivárogtató(k) szerint iPhone X névre keresztelt, prémiumkategóriás készülék az hetedik széria továbbfejlesztett modelljei, az iPhone 7S és iPhone 7S Plus mellett debütálhat 1000 dolláros áron (290 ezer forint).

iPhone 8

A kép csupán koncepció