• A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Andy Muschietti rendező szerint mitológia épült a regény köré, ezért lehetne könyvön kívüli történetet írni
  • A Pennywise-ot alakító Bill Skarsgård is reménykedik egy spinoff filmben, Gary Dauberman forgatókönyvíró viszont lezártnak tekinti a szériát
  • Világszerte eddig 185 millió dollárt termelt a produkció

Meglepetést okozott két éve az Az hatalmas sikere, kevésbé meglepő azonban, hogy nagy költségvetésből és széles körű reklámhadjárattal megtámogatva elkészült a folytatás is. A kivételesen véresnek ígért, grandiózus díszletekkel felálló második epizód vegyes kritikai fogadtatásban részesült, sokan túl könnyednek érezték Andy Muschietti alkotását (Böjti kritikáját itt olvashatjátok).

A számokat nézve azonban nem lehet panasz a produkcióra, Amerikában 91, világszerte pedig 95 millió dollárt termelt eddig, és a magyar nézők is előszeretettel ültek be a filmre. Muschietti már be is jelentette, hogy szívesen nekiállna a harmadik rész készítésének, Gary Dauberman forgatókönyvíró ellenben lezártnak tekinti a franchise-t.

pennywise-evil-grin.jpg

Stephen King két részes regényének cselekményét ugyanis már vászonra vitték, a rendező szerint azonban az Az köré mitológia épült, egy mitológiának pedig bármikor fel lehet tárni az ismeretlen részeit. Hasonló véleményen van a Pennywise-t alakító Bill Skarsgård is, aki szintén reménykedik egy spinoff-moziban. Ti örülnétek egy sok részes szériának?