• 2020-ban indul a rövid mozgóképes epizódokat mobilra gyártó Quibi alkalmazás
  • Ezeket az 5-10-15 perces opuszokat kifejezetten utazáshoz készítik
  • Spielberg horror szériáját csak éjjel lehet majd nézni
  • Del Toro, Soderbergh és Sam Raimi is saját produkcióval jelentkezik

Spielberg nemrég még komoly csörtét indított a nagyvászonnal szemben fellépő streamingszolgáltatók ellen (jóllehet azóta átformálta álláspontját), most pedig már mobilra gyárt mozgóképes tartalmat. Dreamworks-ös alapítótársa, Jeffrey Katzenberg 2020-ban új mobilapplikációt indít Quibi néven, amire a Párbaj, a Cápa, a Harmadik típusú találkozások, az Indiana Jones, a Poltergeist, az E.T. és a Schindler listája legendás rendezője is jelentkezett egy projekttel.

A Quibi számos mobilon nézhető szériát indít kifejezetten a rövid 5-10-15 perces utazásokhoz igazítva tartalmát. Ezek nem rövidfilmek, hanem filmek szeletei lesznek, hangsúlyozták Katzenbergék. Spielberg nagy találmánya az, hogy horror sorozatát csak éjjel lehet majd nézni. Az alkalmazás jelezni fogja, hogy hány óra van napnyugtáig, napkeltekor pedig automatikusan kikapcsolja a képet.

stevenspielbergjeffreykatzenbergal.jpg

Spielberg ezzel gyerekkori élményét szeretné reprodukálni, amikor a takarója alatt borzongott a különböző horror történeteken. Hogy az Indiana Jones 5 és a West Side Story remake-je mellett mikor marad ideje leforgatni az egyelőre csak Spielberg After Dark munkacímet viselő opuszt, egyelőre nem tudni. A Quibin mindenesetre Guillermo Del Toro, Steven Soderbergh és Sam Raimi is jelentkezik majd saját projekttel.