• Harrison Ford kijelentette, hogy csak ő játszhatja el Indiana Jones-t
  • A döntés joga ugyanakkor a Disney kezében van
  • Spielberg szívesen folytatná a filmsorozatot
  • A jelenlegi tervek szerint 2021. júliusában mutatják be az ötödik (utolsó?) részt

Jó ideje dolgoznak már az Indiana Jones ötödik epizódján, ami a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után még egy bőrt mepróbál lehúzni a nyolcvanas évek ikonikus produkciójáról. Mivel a korábbi verziók nem tetszettek a Disney-nek, végül Dan Fogelman (Rólunk szól) kapta meg a forgatókönyvírói pozíciót, hogy új vizekre terelje a filmet.

A jelenlegi tervek szerint 2021. júliusában mutatják be a filmet (itt böngészhetitek végig a Disney következő tíz évre szóló ütemtervét), amiben egész biztosan utoljára tűnik fel Harrison Ford Indy-ként. A legendás színész ugyanakkor azt is kijelentette a napokban, hogy csak ő játszhatja a kalandor régész professzort, így ha visszavonul vagy meghal, nem készülhet több Indiana Jones film.

Kijelentését az indokolta, hogy az amerikai szaksajtóban megszellőztették néhány lehetséges jövőbeli Indy színészaspiráns nevét, köztük Chris Prattét és Chris Pine-ét. Ford elnézést is kért Pine-tól, hogy ebben a formában kell értesülnie a rossz hírről, ami ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy valóban kaszát jelent a fiatalabb színészeknek. A franchise sorsáról ugyanis a stúdió dönt, ráadásul Steven Spielberg szívesen folytatná a szériát.

static1squarespacecom.jpg