George Lucas eddig sem volt túl lelkes a Star Wars: Az ébredő Erő kapcsán, egy friss interjúban azonban a korábbiaknál is messzebbre ment: rabszolgatartókhoz hasonlította a filmet készítő stúdiót.

Lucas elmondta, hogy szerinte a Star Wars egy szappanopera, ami nagyszülőkről, szülőkről és gyermekekről szól, nem pedig űrhajókról. Ez a hozzáállás azonban nem tetszett a Disneynek, ezért a cég megköszönte szépen a legendás filmes segítségét, majd figyelmen kívül hagyta az ötleteit.

"Azt mondták, hogy a saját fejük után mennek, én meg rájuk hagytam a dolgot" -- mondta Lucas. Majd folytatta: "Amikor szakítasz valakivel, az első szabály az, hogy nem hívogatod többet. Én is továbblépek."

"Az a sok Star Wars-film... én készítettem őket, szerettem az összeset, nagyon mélyen kötődöm hozzájuk. Aztán eladtam őket a fehér rabszolgatartóknak, és hát..."

Lucas szerint a Disney egy "retro filmet" akart készíteni, ez pedig neki nagyon nem tetszett. Az ébredő Erő elsősorban a rajongók miatt lett olyan, amilyen, nem pedig kreatív elmék formálták -- kritikánk itt olvasható a filmről.

George Lucas