John Romero egykor még arról volt ismert, hogy legjobb barátjával, John Carmackkel közösen összehozta a világ legmenőbb játékcégét, az id Software-t. Aztán teltek-múltak az évek, a két John közötti viszony megromlott, és bár már egyikük sem dolgozik az idnél, Carmack fennmaradt a technikai vízfelszínen, szemben Romeróval, aki csak nagy ritkán hallat magáról, és akkor is jó nagy botrányt okoz.

Pont mint tegnap, amikor is Twitteren fakadt ki a Destiny konzolexkluzivitása miatt. Romero szerint olyan nincs, hogy egy játék PC-n készül, de nem fut rajta, szóval irgum-burgum, hol a PC-s átirat!?

„Nincs PC-s változata a Destinynek? Nevetséges. A játékot PC-n fejlesztették! Ha több konzolon is működik, akkor bizony cross-platform architektúrája van.”

Nos, vitatkozni nem nagyon lehet az egykori sztárfejlesztő megállapításával. Épp csak az vele a probléma, hogy az Activision és a Bungie üzleti megfontoltság miatt döntött a konzolos megjelenés mellett, aminek ugye nem sok köze van a technikai korlátokhoz. Meg aztán manapság már nincs olyan, hogy valami csak konzolon oldható meg, lévén az erős gamer-PC-k a PS4-et is lazán körberöhögik.

Valahogy úgy, ahogy a komoly játékfejlesztők Romerót.

John Romero