A CD Projekt bejelentette a Cyberpunk 2077 legújabb, limitált kiadását, mely a Floppy Edition nevet kapta! Bizony, jól olvastátok, floppy lemezeken érkezik a játék! A CD Projekt ezzel a kiadással azoknak a rajongóknak akar kedvezni, akik visszasírják a régi időket, és szeretnek manuálisan telepítgetni.

Erre most aztán igazán lesz lehetőségük, ugyanis a játék 97 619 db 3,5 hüvelykes lemezre fért csak fel, úgyhogy a CD Projekt számításai szerint a telepítés potom 2 hónapig tart. Bizony, ha az egyik lemezről felmentek az adatok a gépre, ki kell kapni, és jöhet a következő. Aztán a következő. És a következő. A limitált Floppy Kiadás már elő is rendelhető, az alábbi linken.

Nagyon fiatal olvasóink esetleg bajban lehetnek, mi is az a floppy lemez: régen, 3000 évvel ezelőtt ilyen hajlékonylemezeken hoztuk-vittük az adatokat, csak annyi volt a bibi, hogy egy lemezre mindössze 1,44 MB fért fel. Pontosabban akkoriban ez még nem volt probléma, de ahogy a Cyberpunk 2077 Floppy Kiadásának példájából is láthatjuk, manapság már az lenne. A floppy-hoz egyébként megfelelő meghajtó is kell, úgyhogy aki tervezi a limitált kiadás beszerzését, az mindenképp kukázzon hozzá megfelelő floppy meghajtót is - szerencsére már léteznek külső, usb-s változatok is. Kellemes lemezcserélgetést!