A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Warner Bros. folytatni fogja a Mátrix filmsorozatot, és ehhez már a rendezőt is találtak: a filmet Drew Goddard fogja dirigálni, sőt ő írja a sztorit is. Goddard olyan filmeket rendezett eddig, mint a Ház az erdő mélyén és a Húzós éjszaka az El Royale-ban, inkább írói munkássága adhat okot bizakodásra: Z világháború, Mentőexpedíció, és a Daredevil sorozat is az ő számlájára írható.

Ami pedig igazán érdekes, hogy ő kereste meg a Warner Bros.-t egy olyan ötlettel, amire egyből rábólintottak. Jesse Ehrman, a cég produkciós igazgatója így írta le a dolgot:

"Drew egy olyan új ötlettel jött a Warner Bros.-hoz, amiről mindannyian azt gondoljuk, hogy hihetetlen módon lehet vele folytatni a Mátrix világát, tiszteletben tartva, amit Lana és Lilly 25 éve elkezdett, ugyanakkor egy egyedi látásmódot is belecsempészve, ami a saját szeretetén alapszik a sorozat és a karakterek iránt."

Apropó a Wachowski testvérek: Lana executive producerként fog részt venni a munkálatokban, Lilly, ahogy a 4. résznél, most is kimarad a mókából. A film címéről, történetéről, és megjelenésének időpontjáról egyelőre semmi infó, de szerintünk az sem kizárt, hogy elengedik a klasszikus karakterek kezét, és nem Mátrix 5: Feltámadás újratöltve lesz, hanem valami egészen más. És szerintetek?