Bár már korábban is sejttette velünk a Ubisoft, hogy visszatért a Might & Magic-sorozat, most végre megtörtént a hivatalos bejelentés: 2013 folyamán jelenik meg PC-re a Might & Magic X: Legacy! A program a mai divattól eltérően elég régimódi tervezést kapott, olyan, mint a '90-es évek első felének legendás dungeon crawlerei. Egy négyfős csapatot irányíthatunk az elsőszemélyű nézetet használó RPG-ben, a csaták pedig körökre osztottak, szóval nem kell aggódni amiatt, hogy a régi kedvencünkből agyatlan kaszabolás lesz.

Karakterünk neme és faja (lehetünk ember, ork, elf és törp) rajtunk áll, a gyűjtött tapasztalati pontok pedig a nagy könyvben megírt módon oszthatók el a képességeink között. A karakterosztályok közül eddig csak a harcos és gyógyító szerepben egyaránt otthonosan mozgó Freemage-t, és az íjász-rugó keverék Rangert leplezték le, de természetesen várhatók további kasztok is. A történetről csupán annyit tudunk, hogy a Might & Magic Heroes VI eseményeinek kezdetén játszódik, és Karthal városa körül bonyolódik. Ez a terület teljesen új Ashanban, és bár nem tudjuk, mennyit lehet bejárni belőle, a fejlesztésért felelős Limbic Entertainment sok feltérképezhető dungeont ígér, szóval lehet, hogy masszív, nyílt világot kapunk.

Megjelenési dátum nincs, de az idei premier elég valószínű. Platformokat sem jelölt meg a Ubisoft, noha meg lennénk lepne, ha erre a játékra a PC-s közönségen kívül bárki is kíváncsi lenne. Ahhoz túl összetett, túl oldschool. A grafika nem valami nagy szám, de a Legacy nem is a látvánnyal nyűgözhet le minket. Sokkal fontosabb eleme lesz a játéknak a történet, illetve a kihívásban gazdag, minden részletében kidolgozott szerepjáték-rendszer. Mi már nagyon várjuk!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!