A Konami ma bejelentette, hogy ősszel érkezik a PES 2011. A játék óriási ugrást ígér a sorozatban, és majdnem minden gépre jön, amire van értelme focis programot készíteni (PC, PS2, PS3, PSP, Xbox 360, Wii).

A változások elsősorban technikai szempontból különlegesek. A PES 2011 több mint ezer animációt foglal majd magába, ami a készítők szerint már eddig is 1000 órányi motion capture munkát jelentett. Az eredmény egy komolyabb, inkább szimulációs jelleggel bíró játék, ami a méltó ellenfele a FIFA-sorozatnak.

A Konaminak is lesz egy online ligája, a Master League Online. Javított csapatmenedzsment opciót, sőt, új kommentár-felvevő rendszert is kapunk, igaz, ezeket még nem részletezték. Majd az E3-on...

Javul a mesterséges intelligencia és a nehézség is. Eddig az MI-passzok a legközelebb eső játékosokhoz mentek, most viszont a program mérlegel majd, és a fenyegetettségtől függően játszik a labdával. Mindenre manuálisan kell reagálnunk, olyan érzetet keltve ezáltal, hogy ez egy igazi meccs, valódi, gondolkodó emberek ellen. Az ellenfél csapatának mozgása is sokat javul, a labdát például nehezebb lesz elvenni tőlük.

Ezúttal saját magunk állíthatjuk be a passzok, rúgások erősségét egy menün keresztül, mindezt játékosonként. Ez azt jelenti, hogy ahány ember, annyi csapat és taktika. Focistáink állóképességéről is tájékoztat a játék, amire oda kell figyelni, ugyanis a valósághűség érdekében a játékosok ezúttal nem bírnak majd olyan sokat sprintelni.

Az irányítás 360 foknyi játékteret ad majd a kezünkbe, így a fejlesztők szerint a labda bármikor, bárhonnan érkezhet. Ennyire közel játék még sosem járt a valóság modellezéséhez, mondja a Konami. Persze mint minden, ez is személyre szabható lesz.

Végül ott a grafika, ami szintén szebb lesz, plusz igazán jó motion blur effektek várhatók.

Huh... ez ám az ígéretek igazi tengere! Ha a fele igaz, a FIFA már felkötheti a gatyáját.