A Plants vs. Zombies hatalmas sikere után borítékolható volt a folytatás, és tegnap végre a hivatalos leleplezés is megtörtént. Ám a rajongók öröme sajnos nem felhőtlen: a Plants vs. Zombies 2: It's About Time egyelőre csak és kizárólag iOS-en teszi tiszteletét, ráadásul free-to-play formában, így már most sokan aggódnak a túlzásba vitt mikrotranzakciókért.

Vissza a jövőbe!

Az alant is látható hivatalos videó talán minden érdeklődő számára egyértelművé teszi, miről is szól az It’s Abous Time: a Vissza a jövőbe!-széria legfontosabb, „kölcsönvett” elemeinek összemosásáról a növények és zombik közti ádáz harccal. A sztoriról egyelőre csak annyit tudunk, hogy az első rész eseményei után a kattant szomszéd, Crazy Dave (akit nyugodtan hívhattok Crazy Dave-nek) feltalált egy időgépet, hogy a múltban is megvívja harcát az agyra éhes zombikkal. Hiába, a jelenben már nincs számára kihívás, az ókori Egyiptom és a kalózoktól hemzsegő Port Royale ellenben tökéletes hely és idő az élőholtak leigázására. Annyi tehát már most biztos, hogy Crazy Dave visszatér, és őrültebb lesz, mint valaha, még több bizarr, saját termesztésű mutáns növénykével.

A játékmenet az eddigi infók alapján nem változik drasztikusan: most is kapunk egy kis területet, amin négyzetekre osztva telepíthetünk különböző speciális képességekkel felvértezett növényeket. Ezek közül sok új várható, mint például a mogyoróra aggatható páncél, vagy a verekedő karalábé, esetleg a kókuszágyú. Persze a zombik serege is bővül: korszaktól függően jöhetnek kalóz-, múmia-, vagy csak mezei átlagpolgár-zombik. Új funkció, hogy megállíthatjuk az időt, szünet alatt adva ki parancsokat, sőt, különleges képességeket is várhatunk, melyek rendszere még nem tisztázott, de mi valami perkes megoldást tartunk a legelképzelhetőbbnek.

Nyáron tapogatjuk a krumplit

A Plants vs. Zombies 2: It’s About Time már pontos megjelenési dátumot is kapott: július 18-án lesz elérhető világszerte, ráadásul teljesen ingyen. A hivatalos sajtóanyag szerint sok frissítés érkezik a programhoz, amiket nyilván meg kell majd vennünk, ha utol akarjuk érni a barátainkat, teszem azt többjátékos módban. Szomorú viszont, hogy eddig csak iOS-re került bejelentésre a játék -- bizony, nem hogy PC-re, de konzolokra sem várható egy darabig. Persze kár szomorkodni, pár hónapon belül biztos minden platformon tele leszünk a Plants vs. Zombies 2-vel, de addig is lehet irigykedni iPades és iPhone-os barátainkra. A mellékelt néhány kép és a hivatalos trailer egyébként nagyon ígéretes, utóbbiról lerí, hogy az EA rengeteg pénzt ölhetett a PopCapbe. Már csak egy egész estés animációs film kellene, és teljesen boldogok lennénk...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Plants vs. Zombies 2: It’s About Time -- Megjelenés: 2013. július 18. -- Gépigény: nincs