• Psychonauts 2 bejelentés
  • Raz visszatér, hogy új kalandokra induljon
  • 3,3 millió dollár kell ahhoz, hogy elkészüljön a játék
  • A Figen gyűjtik a pénzt
  • A büdzsé egy részét maga a Double Fine, a másik részét pedig egy névtelen támogató fedezi
  • Leghamarabb 2018-ban jelenhet meg a játék
  • Platformok: PC, Mac

A The Game Awards előtt sok találgatás volt arról, hogy vajon a tíz világpremier bejelentés mit tartogat, egy valamit azonban azt hiszem, senki sem tippelt meg, és ez az, hogy a Double Fine előáll a Psychonauts folytatásával, azzal a játékkal, amit a rajongók már nagyon régóta szeretnének -- két éve merült fel a lehetősége először annak, hogy elkészül a játék, amikor Notch támogatta volna a projektet, de végül visszavonta az ajánlatát.

A Psychonauts 2 megjelenése persze, még most sem kőbe vésett tény, a játék ugyanis közösségi finanszírozás útján keresi a pénzt. Ehhez nem a Kickstartert használja a csapat, hanem egy új platformot, a Figet. Ezt a Double Fine egykori pénzügyi igazgatója hozta létre, a tanácsadók között pedig Tim Schafer is szerepel, így nem csoda, hogy e mellett döntöttek.

Itt 3,3 millió dollárt kérnek, és ez már a csökkentett összeg, a büdzsé egy részét ugyanis a csapat a saját zsebéből fedezi, egy másik részét pedig egy névtelen támogató (talán éppen Notch?) biztosította. A Fig érdekessége, hogy másképpen működik, mint a többi, hasonló oldal, itt ugyanis konkrét befektető az, aki pénzt ad, így a nyereségből is részesedik. Ez talán csábítóbbá teszi a meglehetősen költséges projektet, ám egyelőre még csak 630 ezer dollárt gyűlt össze.

Maga a játék egyébként az első rész egyenes folytatása, vagyis ismét a tehetséges ifjút, Razt irányíthatjuk, aki itt meglátogatja a Psychonauts központot, ahol aztán rájön, hogy a szervezetnek sokkal nagyobb szüksége van rá, mint neki rájuk. Ez a komplexum lesz a kalandjaink központi helyszínei, ahonnan meglátogathatjuk a különböző elméket, hogy legyőzzük az ott tanyázó démonokat, új és régi képességeinket bevetve.

A Psychonauts 2 PC-re és Macintoshra készül, és leghamarabb 2018-ban fog megjelenni. A fejlesztés teljes folyamatát (bárhogy is süljön el) dokumentálni fogja a  2 Player Productions, ahogy azt tették a Broken Age-dzsel is.

psychonauts-2.jpeg

Ha mindent tudni akarsz a The Game Awards kapcsán, akkor olvasd el az összefoglalónkat, ahol számos más bejelentést is láthatsz.