Jön a The Elder Scrolls Online!

Hivatalossá vált, amit sokan csak legszebb álmaikban gondoltak: a ZeniMax Online a The Elder Scrolls Online-on dolgozik, egy MMORPG-n, mely egész Tamrielt magába foglalja. A döbbenetes méretekkel és hihetetlen lehetőségekkel kecsegtető internetes szerepjáték holnap egy teaser trailerrel is jelentkezni fog, addig csak a szűkszavú sajtóanyagra támaszkodhatunk.

A történet ezer évvel a Skyrim eseményei előtt játszódik majd, középpontjában pedig Molag Bal démonúr áll, aki igyekszik Tamrielre is kiterjeszteni Oblivion hatalmát (ehhez hasonló sztorit a lore szerint 800 évvel később is átélünk a TES IV: Oblivionban).

Matt Firor, a fejlesztés irányítója az alábbiakat nyilatkozta: "Hihetetlenül izgalmas lesz végre mindenki számára bemutatni, hogy min is dolgoztunk az elmúlt pár évben. Az egész csapat eltökélt, hogy ez legyen minden idők legjobb MMOG-je -- és ez bizony méltó lenne a The Elder Scrolls franchise-hoz."

A játékról a Game Informer júliusi számában az alábbi exkluzív információk kerülnek napvilágra: szó esik a PvP-ről, a nyilvános küldetések rendszeréről, az egyjátékos lehetőségekről, illetve a három frakcióról, melyekhez csatlakozhatunk a játék kezdetén.

A The Elder Scrolls Online a legambiciózusabb MMORPG-nek ígérkezik, alig várjuk a holnapi leleplező videót (bár esélyes, hogy semmi játékbeli anyag nem lesz benne, az efféle dolgokkal valószínűleg ki kell várni az E3-at).