A The Game Kitchen bejelentette, hogy a flashjátékként megjelent The Last Door nemsokára Steamen és GoG-on is kapható lesz, méghozzá Collector's Edition címkével. Ez remek hír, hisz túlzás nélkül állítjuk, hogy az utóbbi évek legjobb Lovecraft-jellegű horror-kalandjátékáról van szó -- aminek nagyja egyébként ingyenesen elérhető a fejlesztők hivatalos oldalán.

Az epizodikus kalandjáték-sorozat első négy részét tömörítő startévad nem kapott nagy publicitást, hisz egy apró csapat munkájáról van szó, amit költséghatékonyság miatt minimalista pixelgrafikával láttak el a fiúk. Az eredmény viszont meglepően jónak mondható -- aki még nem találkozott a programmal, de szereti H.P. Lovecraft vagy Edgar Allan Poe irományait, az mindenképp próbálja ki, nem fog csalódni.

Persze felvetül a kérdés, hogy miért vegyük meg a The Last Doort, ha egyszer térítésmentesen is hozzáférhető. A válasz az extra tartalomban rejlik: új helyszínek, feladványok, sőt, egy mellékes történetszál is vár ránk a Collector's Editionben, ami május 20-án startol el. Na, ki várja?

A The Last Door első három epizódjáról itt, a negyedik, évadzáró felvonásról pedig itt olvashattok tesztet. A sorozat egyébként nemsokára folytatódni fog a második évaddal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!