Bejelentésre került a Torchlight II. A játék még nem MMOG ugyan, de közel jár a célhoz, ugyanis ezúttal a szólista kampányt teljességgel végignyomhatjuk kooperatív módban is. Partinkat akár ismeretlen harcosokból is összeállíthatjuk majd internetes kapcsolaton keresztül (p2p rendszerben, azaz kliens-kliens alapon), a hatalmas, dinamikus időjárás- és napszakváltozás alatt véletlenszerűen generálódó területek pedig garantálják a majdnem végtelen játékidőt.

Torchlight IITorchlight IITorchlight II

A történet szerint hősünk álmot lát a harcos védelmező Sylről, (az első rész főszereplőjéről) aki Estherian Steppesbe vezérel bennünket. Ott találkozunk a Pusztítóval, akivel együtt átvághatunk Vilderan gonosz kontinensén. Küldetésünk nem más, mint rábukkanni az Alkimistára, aki nyomtalanul eltűnt, miközben Estherian népének titokzatos kiirtóit kutatta. A rejtély azonban, melyet lelünk, az egész világ sorsát adja a kezükbe...

Nos, ez a sztori mondhatni alap egy jó kis fantasy vagdalkozáshoz, és külön öröm, hogy most többen is nekieshetünk a kampánynak. Persze akkor sem fogunk unatkozni, ha véget ér a nagy kaland, köszönhetően a továbbfejlesztett, igen barátságos pályaszerkesztőnek, sőt, a karaktereink is 100%-ban testre szabhatóak lesznek. Ha már karakterek, visszaköszön az első rész nyugdíjrendszere, mi több, kapunk négy új karakterosztályt a régiek helyett, melyek közül egyelőre csak kettőt neveztek a még nem is végleges nevén. Az első az Outlander (többféle angol elnevezése is van jelen pillanatban), akinek mestersége a túlélés, és távolsági fegyverekben erős, de mágiában gyenge. A másik a Railman, egy afféle mérnök és felfedező (nevezzük pionírnak), aki a Torchlight steampunk vonalát képviseli.

Torchlight IITorchlight IITorchlight II

Ismét véletlenszerűen generált dungeonrendszer áll majd rendelkezésünkre, ám ezúttal a felszín és hasonlóan, "építőelemekből" épül majd fel és jóval változatosabb is lesz, valamint új háziállatokat is kapunk az alap kutya-macska mellé, igaz, a fajtáik egyelőre titokban maradnak, ám az jó hír, hogy ezúttal mindegyiknek más-más tulajdonsága, előnye és hátránya lesz.

A Torchlight II ígéretes játéknak tűnik, ami az első rész után mondjuk el is várható. Megjelenésére 2011 tavaszán lehet számítani, és akárcsak elődje, ez is első körben digitális úton lesz megvásárolható, később azonban belőle is várható dobozos kiadás.

Alant több művészi munka is megtekinthető.