Az eredeti játék annak idején sok embernek biztosította a kellemes időtöltést, s hamarosan ismét több tucatnyi órát ölhetünk bele egységeink menedzselésébe. A HD kiadás hivatalosan április 9-én válik elérhetővé, ám ennél valamivel hamarabb, már április 5-én is beszerezhetjük, s ezért nem kell mást tennünk, mint előrendelni a potom 19 eurót (most akciósan 17 eurót) kóstáló, kizárólag a Steamen keresztül terjesztett programot.

A felfrissített verzió tartalmazza az eredeti játék valamennyi egyszemélyes misszióját, valamint a Conquerors című expanzió tartalmát, így összesen 55 küldetéssel és 18 néppel van dolgunk, de természetesen a multiplayer módról sem feledkezett meg a fejlesztést végző Hidden Path Entertainment csapata. Ezt -- akárcsak a játék védelmét, achievementjeit és ranglétráját -- a Steamen keresztül intézik, sőt Steam Workshop támogatás is lesz, így a modokról sem kell lemondani.

A Microsoft kiemelte, hogy az Age of Empires II HD Edition elkészítése során odafigyeltek arra, hogy a látvány lehetőleg korszerű legyen, így a felbontást megemelték, valamint magasabb felbontású textúrákat és részletesebb effekteket építettek be egy javított grafikusmotorral együtt.

Minimum konfiguráció:

  • Operációs rendszer: Windows XP, Vista, 7, 8
  • CPU: 1,2 GHz-es processzor
  • VGA: Direct X 9.0c kompatibilis kártya
  • RAM: 1 GB
  • HDD: 2 GB