Már az E3 előtt terjedt a pletyka, hogy a Remedy egy új Alan Wake játékon dolgozik, méghozzá XBLA-ra, Night Springs néven. Nos, ahogy minden Microsofttal kapcsolatos híresztelés, úgy ez is igaznak bizonyult, ugyanis az Alan Wake's Night Springs tényleg készül, sőt, a december 10-én esedékes Video Game Awardson (részletesebben erre tessék) be is mutatkozik majd. Addig is álljon itt az egyetlen kiszivárogtatott screenshot a főmenüről, és pár infó, amik persze nem hivatalosak.

Jön az Alan Wake's Night Springs

A Night Springs egy tévésorozat volt az Alan Wake-ben, amit maga Wake írt, s melyből több részt is meg lehetett nézni a pályákon. Leginkább az Alkonyzónára emlékeztetett és a címből több mint valószínű, hogy ez a sorozat lesz az alapja a letölthető mellékágnak. Sajnos a játék stílusa egyelőre rejtély, az viszont látszik a képen, hogy lesz benne Story és Arcade mód, tehát esélyes, hogy valamiféle akció-kaland programmal állunk szemben.

A játékosok persze fel vannak háborodva, sokan úgy látják, hogy az Alan Wake franchise többre hivatott holmi XBLA vackoknál. A Remedy azonban óva int: a játék menedzsere, Peter Papadopoulos a hivatalos fórumon üzent az elégedetlenkedőknek.

Peter szerint nem kéne előre ítélni, lévén a Night Springs hasonló felépítést kapott, mint az alapjáték (ezzel csak erősítik a gyanút, miszerint ez is egy TPS), illetve a története is "király lesz", mert több irányból kiegészíti majd az eddig látottakat. Az Alan Wake társírója, Markus Mäki pedig rávilágított, hogy akár az Alan Wake is lehetett volna XBLA cím, lévén videók nélkül mindössze 2 GB-ot nyomott.

A fejlesztők állítják, hogy érdemes lesz nézni a VGA-t. Mit mondhatnánk, reméljük, igazuk van.