Tegnap este a játékot fejlesztő Maxis egy érdekes sajtókonferenciát tartott, ahol a meghívott újságírók játékmenet-részleteket és képeket láthattak a Spore-hoz kapcsolódó játékokból, melyek elsősorban a Nintendo hordozható és helyhez kötött konzoljára készülnek.

Jönnek a Spórák!Jönnek a Spórák!Jönnek a Spórák!

A nyáron megjelenő Spore Creature Keeper jelen állás szerint csak Nintendo DS-re érkezik, és a beszámolók szerint egyértelműen a fiatalabb korosztály a célközönség, ugyanis a játékmenet a MySims és a Nintendogs érdekes keveréke, így a fő feladatunk az lesz, hogy csinosítgassuk és fitten tartsuk egyedi állatkánkat.

A második játékunk ugyancsak DS-re érkezik, de ebből már készül egy Wii-átirat is, és ezt már az érettebb közönségnek is lehet ajánlani, mert ebben egy az általunk megalkotott állatot kell végigvezetni egy előre megírt történeten. A Spore Hero Arena (DS) és a Spore Hero (Wii) ősszel fog megjelenni.

Végül a Galactic Adventures pakkról is szó esett, amiről már jól tudjuk, hogy nem csupán egy „lelketlen” kiegészítő lesz, hanem valóban szórakoztató elemekkel egészíti ki az alapjáték űrszakaszát. A kiegészítőlemez tavasszal fog megjelenni, és a beszámolók alapján rengeteg újdonságot tartalmaz, amelyek közül egyértelműen kiemelkedik az a funkció, amivel egyedi küldetéseket tudunk megalkotni. Ezeket a „bevetéseket” rengeteg módon alakíthatjuk, például beállíthatjuk, hogy melyik bolygón, milyen fajjal játszunk, de azt is, hogy a többi faj hogyan viszonyul hozzánk (barát, ellenség, semleges), és persze a küldetésünk célját is magunk határozzuk meg. A készítők szerint annyi lehetőség áll előttünk, hogy akár a kedvenc sorozatunk vagy filmünk egy jelenetét is újraalkothatjuk, azonban ennek is vannak korlátai, ugyanis a kalandunknak otthont adó bolygót nem lehet elhagyni, viszont egyedivé varázsolhatjuk azt, hogy egyhamar ne akarjuk elmenni.

A „bolygószerkesztővel” kedvünk szerint alakíthatjuk a planétánk felszínét, pár csúszka segítségével például hóval vagy lávával borított kődarabbá változtathatjuk, de a gravitációt és az égbolt színét is beállíthatjuk, azonban ne számítsunk arra, hogy pénisz vagy egy egyéb „mókás” alakú bolygókat készíthetünk -- de a lényeink továbbra is lehetnek nemi szerv formájúak, hiszen rengeteg új testrész áll majd a rendelkezésünkre, olyannyira sok, hogy a Maxis munkatársai szerint még a veterán játékosok is meglepődnek majd.