Habár az E3-on nyomát sem láttuk az Aliens: Colonial Marinesnek, nem kell aggódni, hiszen a Gearbox csapata még mindig szorgosan dolgozik a játékon, annak ellenére is, hogy a SEGA elsőbbséget adott az Aliens vs. Predator 3-nak. A stúdió alapítója, Randy Pitchford egy interjúban ugyanis megerősítette, hogy a játék még mindig életben van, sőt azt is közölte, hogy a Colonial Marinesből valóban készül egy DS-verzió is, ám azt már nem ők készítik.

A kézi konzolos kiadást a Wayforward csapata fogja tető aláhozni, akik 2010-ben már a boltokban szeretnék látni a játékukat, ami a stílusát és a játékmenetét tekintve leginkább a legendás Contrára fog hasonlítani, bár ez nem nagy meglepetés, hiszen ezek a srácok készítették el az 1988-as klasszikus negyedik részét.

A jövő év egyébként tele lesz idegenekkel, hiszen a SEGA az E3-on rácáfolt az eddigi pletykákra, miszerint leállították az Obsidian-féle Aliens RPG fejlesztését. A Joystiq csapatával folytatott interjúban a cég szóvivője azonban csak annyit mondott, hogy hamarosan új információkkal szolgának majd mindkét játékról.