A Valve még a nyár elején ígéretet tett arra, hogy a Portal 2-höz ki fognak adni egy ingyenes letölthető tartalmat, ám jó Valve szokáshoz híven ez a csomag csak nem jelent meg. Helyette kaptunk persze egy rajongói pályákból álló és egy különleges, csak a Razer mozgásérzékelős kütyüjével használható pakkot, az igazi DLC-nek azonban se híre se hamva nem volt -- egészen mostanáig.

A fejlesztők tegnap bejelentették, hogy a Peer Review névre keresztelt kiegészítő október 4-én, tehát kedden fog megjelenni, mégpedig mindhárom platformra egyszerre, és ami még ennél is fontosabb, ingyenesen. A csomagban új kooperatív és szólista pályákat találunk, illetve egy új, egyedül és többedmagunkban is használható Challenge módot, amihez egy ranglista is kapcsolódik, hogy megtudjuk, ki a legjobb tesztalany.

Még valami: a bejelentéssel egy időben megjelent a Sounds To Test By Volume 3, így már a Portal 2 összes zenéje elérhető. Összesen 64 számról és jó pár csengőhangról van szó, amiket erről az oldalról lehet letölteni.