• Egyelőre rendezőt keresnek a Battlestar Galactica filmhez
  • A forgatás 2023 elején kezdődhet
  • Közös univerzumban készül a film és a Peacock sorozata

A hetvenes évek végi űrsci-fi hullám emlékezetes darabja volt a Battlestar Galactica (Csillagközi romboló) című sorozat. Miután a Syfy csatorna 2004-ben megpróbálta feléleszteni a kultikus szériát, az elmúlt években a Universal dolgozott egy mozifilmen. Régóta nem hallottunk már a produkció felől, ami Simon Kinberg (Mr. és Mrs. Smirth, Sherlock Holmes, Fantasztikus Négyes) és Dylan Clark (A majmok bolygója: Forradalom) keze alatt készül. Előbbi a Collider hasábjain nyilatkozott a munkálatokról, új filmje, a jövő héten debütáló 355 kapcsán. (Érdekesség, hogy az alkotó egy másik hetvenes évekbeli sci-fi, a Logan futása feldolgozását is tervezi.

Épp rendezőt keresünk, és reméljük, hogy még idén találunk egy direktort, akivel elkezdhetjük a film előkészítését. Ez nagyszabású, hatalmas film, ezért a felkészülés rendkívül hosszú időszak lesz. Úgy gondolom, hogy még abban az esetben is, ha ma megtalálnánk a rendezőt, az előmunkálatok hat-kilenc hónapot vennének igénybe. Tehát legkorábban az év végén kezdődhet a forgatás, valószínűleg 2023 elején kezdenénk. Idővel elválik, hogy ki lesz a rendező” – osztotta meg gondolatait Kinberg. Illetve elmondta, hogy a forgatókönyv második változata már elkészült.

Arra is választ kaptunk, hogy a Peacock tervezett BSG sorozatával összhangban folynak a munkálatok. A széria és a film közös univerzumban készül, amint a Syfy korábbi produkciójával is találunk majd összefüggéseket. A történetről legutóbb 2018-ban hallottunk, akkor a kihalás szélére sodródott, cylonoknak nevezett robotokkal küzdő emberiség koncepcióját követték az alkotók.

battlestar-galactica-1.jpg
(A kép forrása: Warped Factor)