Év végén, ha minden igaz, boltokba kerül a PS5, ami azt jelenti, hogy egyre kevesebb exkluzív játék fog megjelenni a Sony nyolcadik generációs konzoljára. Sőt, talán az utolsó igazán nagy exkluzív már a boltokba is került. Jelen összefoglalóban azokat a címeket vesszük sorra, melyekre érdemes volt odafigyelni júliusban.

Marvel's Iron Man VR

Vasember a Bosszúállók legérdekesebb és legszórakoztatóbb tagja, aki a Thanos elleni csatában az MCU-ban halálos sérülést szenvedett. Ennek ellenére biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben is fognak Tony Stark főszereplésével készülő játékok megjelenni, a nemrégen megjelent a Marvel's Iron Man VR és a jövőben megjelenő Avengers mellett. Előbbi ugyan se látványvilágában, se harcrendszerében nem lett kiemelkedő, azonban a Vasember hangulatot ügyesen megragadja, és a lore-t is érdekesen tágítja, emiatt mégiscsak ajánlható a Marvel rajongóknak.

Superliminal

Néha a sok akció, szerepjáték és versenyzés között arra is szükség van, hogy az ember egy picit gondolkodjon, megdolgoztassa az agyát. Erre szolgálnak a logikai puzzle játékok: a Superliminal is ilyen melyben egy álomban rekedt embernek kell kiutat mutatni. A Superliminal remekül sikerült, egy játékos szerint élvezhető puzzle, mely nagyszerűen egészíti ki a műfaj eddigi címeinek listáját.

 

Ghost of Tsushima

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a felkelő nap országában játszódó programok: ott volt egy Nioh, a folytatása, most pedig megjelent a Ghost of Tsushima, mely a mongolok japán hódítást mutatja be. Bár a kritikusok értékelése szerint a Sucker Punch alkotása nem lett egy generációt meghatározó cím, azonban 10000 játékos véleménye alapján a Metacritic 9,2 pontos értékelést számolt ki. Mi ez, ha nem bombasiker?

Cuphead

A Cupheadet a játékosok három évvel a 2014-es bejelentés után vehették kézbe. A StudioMDHR alkotása a 2014-es E3 egyik legérdekesebb címe volt, és a megjelenése után az egyik legnehezebb run&gun játék lett, ami végre PS4-en is debütált. A Cuphead vizuális szempontból remekmű, tökéletesen megidézi a régi rajzfilmek hangulatát, noha játékként igazi újdonságot – a műfajon belül – nem tud felmutatni.