A múlt héten kezdődött meg a Shenmue 3 második gyűjtése, mégpedig a rajongók kérésére, akik lemaradtak vagy nem tudtak beszállni a rekordösszeggel, 6,3 millió dollárral zárult Kickstarter kampányba. A Slacker Backer kampány nagyjából azonos jutalmakkal várja az érdeklődőket, mint a hivatalos gyűjtés, egy nagy különbséggel: a PC-s kiadás csak egyetlen kategóriában, 100 dollárért szerepel, és csak digitális változatban.

A csapat a kampányoldalon azt mondta, hogy a partnereikkel tárgyalnak erről, most pedig a Shibuya Productions kiadó elnöke ugyanezt erősítette meg, de egy kicsit részletezve a helyzetet. Cedric Biscay elmondta: „Ez egy teljesen új kampány, ezért minden partnerrel újra kell tárgyalnunk a megállapodást, és ezért nincs még PC-s verzió, de magabiztosak vagyunk abban, hogy a közeljövőben ez változni fog.”

A tárgyalások egyébként nem könnyűek, Biscay jelezte ugyanis, hogy a Slacker Backer kampány eredetileg szeptember 17-én, a Tokyo Game Show első napján indult volna, de nem kapták meg időben a szükséges engedélyeket.