Amióta csak tudjuk, hogy a Valve egy meglepetéssel készül az E3-ra, a HL2-rajongók be vannak zsongva. Különböző vad és nagyon is elképzelhető elméletekkel álltak elő az Episode 3 leleplezésétől kezdve a Source 2 és ezzel együtt a Half-Life 3 bemutatásáig, ám ezek közül egyik sem igaz, hiszen a Valve tegnap közölte, hogy a meglepetés Portal 2 tematikájú lesz. Ha ez azonban még nem volna elég rossz hír (abban az értelemben rossz, hogy még mindig tudni semmit a HL2-eposz zárófejezetéről), megtudtuk azt is, hogy a játék késni fog.

A cég a tőlük megszokott (és elvárt) humorral fűszerezve tudatta a néppel: „az etikai panellel végzett korábbi megbeszélésük során a közérdeket figyelem előtt tartva arra a döntésre jutottak, hogy a Portal 2-t inkább valamikor 2011-ben fogják kiadni.” Természetesen ez a halasztás -- ahogy a közlönyben fogalmaztak –- „nem fog együtt járni azzal, hogy minden élet megáll a földön és a testünk molekulái a fény sebességével robbannak szét, ezzel lyukat ütve a Valve tér-idő kontinuumában”, szóval csak nyugalom. A plusz időt a cég a játék csiszolására fogja felhasználni.

Nem csak rossz hírekkel kezdjük azonban ezt a verőfényes csütörtök reggelt, kiderült ugyanis, hogy a népszerű Team Fortress 2 holnaptól Macintoshra is elérhető lesz!

Késik a Portal 2, de jön a TF2 Macre!