Eleddig úgy volt, hogy a 2013-as Outlast folytatása valamikor idén ősszel jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, ez azonban most már biztos nem jön össze. A fejlesztő, a független Red Barrels a játék Facebook-oldalán jelentette be az elszomorító hírt: az Outlast 2 valamikor 2017 első negyedévében jelenik meg.

„Nehéz döntést hoztunk meg nemrég. Számba véve a lehetőségeket úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk az Outlast 2 megjelenését 2017 első negyedévére.

Szeretnénk, ha tudnátok, hogy figyelünk a visszajelzéseitekre, látjuk az izgatottságotokat és tudjuk, mennyire törődtök a munkánkkal. Indie stúdióként a küldetésünk, hogy a lehető legjobb, legfélelmetesebb, legfrusztrálóbb élményt biztosítsuk. Ezért adunk magunknak még egy kis időt, így meggyőződhetünk arról, hogy elképzeléseink az Outlast 2-vel kapcsolatban megvalósulnak és megkapjátok azt a játékot, amit megérdemeltek.”

Az Outlast 2 teljesen új helyszínen játszódik majd, és új karakterekkel meséli el a történetét, amit így, a fentiek alapján csak jövőre ismerhetünk meg.