• Társasjáték készül a Rome: Total War-ból
  • Várhatóan év végén indul el hozzá a Kickstarter kampány
  • Augusztus 10-én több részletről is lehull a lepel

A méltán népszerű, és mára igazi klasszikussá vált PC-s stratégiai játék, a Rome: Total War hivatalos társasjáték változata már nagyban készül, és várhatóan az év végén, vagy a jövő év elején jelenik meg Kickstarteren a hozzá kapcsolódó kampány. Jó hír, hogy a társas a hírek szerint az eredeti játék főbb játékmenetbeli mechanikái alapján lesz megalkotva, de erről a kiadó majd csak a jövő héten, augusztus 10-én tart átfogóbb bemutatót.

Will Townshend, a PSC Games vezetője a Wargamernek elmondta, hogy a társasjáték-adaptációt úgy tervezték, hogy szorosan kövesse az eredeti játék általános jellemzőit, egyfajta egyensúlyt teremtve a csatározás és a kampánybeli nemzetépítés között. "Ez egy birodalomépítő hadijáték, gazdasági motorral" – mondta Townshend a Wargamernek. "De a hangsúly, ahogy a videójátékban is, a seregek építésén és az ellenfelek péppé verésén van".

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Townshend azt is elmondta, hogy a koronavírus jelentősen lelassította a társas fejlesztését (ami már nem is az első, hanem a harmadik projekt a sorban), amely így várhatóan csak év végén, vagy jövő év elején kerül fel Kickstarterre, viszont érdemes rá odafigyelni, hiszen a Rome: Total War pont az a fajta klasszikus, amely még ennyi idő elteltével is megérdemel egy igényes társasjátékos kiadást.