Gabe Newell és a Valve mindig szívesen találkozott a rajongókkal, játékosokkal, és bár a saját projektjeiket szeretik titokban tartani, a pocakos játékkészítő félisten jótékonyan csak el-el ejt egy-egy megjegyzést. Most is ez történt: a mindenféle vicces (és kevésbé vicces) dolgokkal foglalkozó 4chan webportál (fórum, pöcegödör stb.) különítménye megszállta a Valve főhadiszállását, és rákérdeztek Newellnél, hogy készül-e valami új technológia a cégnél. Nos, íme a válasz:

"Igen, már dogozunk új motorral kapcsolatos dolgokon egy ideje, és csak egy játékra várunk, mellyel bemutathatjuk."

Egy másik látogató a biztonság kedvéért megkérdezte, hogy akkor ez most egy teljesen új engine-t jelent-e, Gabe pedig helyeselt -- igaz, az erről készült videó hanganyaga nem a legjobb, sokan még óvatosságra intik a Half-Life 3-as zászlóval éljenző rajongókat.

Az első Source Engine a Counter-Strike: Source-szal mutatkozott be 2004-ben, majd a késő őszi Half-Life 2-vel elkápráztatta az egész világot. A Valve azóta is ezt a motort toldozgatja-foltozgatja, és bár nem néz ki rosszul ma sem, tény, hogy nyolcéves technológiáról van szó. Ideje lenne hát valami frissel előrukkolni, főleg, hogy ha tényleg jön az új Half-Life. A pletykák megvoltak?