Habár a Windows 7 még nincs teljesen kész, hiszen az RTM, azaz a sokszorosításra küldhető verzió csak valamikor a nyár közepén lát majd napvilágot, és a Windows Server 2008 sincs ép tipp-topp állapotban, ez nem állítja meg a redmondi céget, hogy elkezdjék a Windows 8 és vélhetően a Server 8 fejlesztését.

Részleteket sajnos még nem tudunk a két projektről, de egy álláshirdetés alapján világossá vált, hogy a fejlesztők az alapoktól kezdve újraírják a operációs rendszert, hogy ezzel nagyobb teljesítményre tegyenek szert, valamint a fájlkezelést is meg akarják reformálni. Hogy az utóbbi mit takar, még nem tudjuk biztosan, de a témában jártas szakemberek szerint az új Distributed File System Replicationről (elosztott fájlrendszer replikálás) van szó, ami a nagyobb cégek számára könnyíti meg a fájlok szinkronizálását a különböző szervereken, hasonlóan a Windows Server 2008 R2-ben megtalálható BranchCache-hez, ami a DFSR elődjének tekinthető.

Természetesen drukkolunk az MS-nek, de talán még korai a következő operációs rendszerről beszélni, mikor még a Windows 7 sincs kész.