• Hivatalosan bejelentették, hogy folynak Az apáca 2 munkálatai
  • Akela Cooper (Eleven kór) írhatja a forgatókönyvet

A legtöbb filmes hír a napokban a CinemaConról származik: hivatalos bejelentések érkeztek a Batman 2, a Venom 3, a Madame Web film, egy új Szellemirtók epizód, az élőszereplős Barbie mozi, a Florence Pugh főszereplésével készülő pszichothriller, illetve Az apáca 2 kapcsán. Utóbbinak egyelőre nem ismert a története, viszont megerősítették, hogy elkezdődtek a 2018-as horror folytatásának munkálatai.

A Démonok között univerzum részeként napvilágot látott produkció nem aratott osztatlan sikert sem a műfaj fanatikusai, sem a kritika körében, viszont 22 millió dolláros költségvetése mellé 365 milliós jegybevételt gyűjtött. A Hammer és a Universal gótikus rémmeséit idézte az Corin Hardy rendezésében és James Wan produceri felügyelete alatt készült film.

thenun.jpg
(A kép forrása: Rolling Stone)

A második rész forgatókönyvét várhatóan az Eleven kór szkriptjét is jegyző Akela Cooper írja majd. A nyitóepizód a Démonok között univerzum cselekményszálának legkorábbi pontján, az 1950-es években játszódik. A következő epizód azonban bármelyik évtizedben játszódhat, hiszen a címszereplőt nem kötik az idő- és térbeli korlátok. James Wan valószínűleg visszatér a produceri szerepbe, az apácát pedig ismét Bonnie Aarons alakítja.