Miután remekül vizsgázott a Firaxis Games műhelyében készült XCOM: Enemy Unknown, igazából csak idő kérdése, hogy jöjjön egy folytatás, hiszen hiába tűnik kifejezetten érdekesnek az előzményeket taglaló The Bureau: XCOM Declassified, az emberek ráéreztek a klasszikus irányvonalat követő játék ízére, s minden bizonnyal többet követelnek.

Ezt a szomjat csillapíthatja az XCOM: Enemy Within, mely nemrégiben a koreai játékbesorolásokkal foglalkozó hivatal oldalán tűnt fel PC, Xbox 360 és PS3 platformra, valamint korábban a Steam adatbázisában is felfedezhető volt egy bizonyos XCOM: EW bejegyzés.

A nagy kérdés most az, hogy pontosan mi lesz az XCOM: Enemy Within. Valószínűsíthető, hogy egy folytatás, amit a kiadó és a fejlesztőcsapat még nem kész bejelenteni, mivel éppen itt a franchise mellékhajtása, de elképzelhető, hogy az év végéhez közeledve, mondjuk a VGA-gálán megkapjuk az első kedvcsináló videót, amit aztán a bővebb részletek követhetnek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

XCOM: Enemy Unknown -- Megjelenés: 2012. október 12. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 256 MB, HDD: 14 GB