• A CD Projekt RED egyszerre két franchise-t fog vinni
  • Ez sok lehetőséget biztosít a csapatnak, amiből profitálhatnak
  • A bevételeik nőnek

A CD Projekt RED valószínűleg azért sikeresebb sok más stúdióhoz képest, mert teljesen más a mentalitásuk. Egyrészt, látják a vásárlóikat, nem csak a pénztárcájukra fókuszálnak, aminek köszönhetően tartalmas, minőségi játékokat adnak ki a vásárló pénzének pórszívózása nélkül – és ha sokat is kérnek el a gyűjtői kiadásokért, abban sem fukarkodnak a tartalommal, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a Witcher 3 gyűjtői dobozom nagyobb, akkora, mint az éjjeli szekrényem.

Továbbá nem restek ingyen osztogatni olyan DLC-ket, amit mások ingyen adnak, és ha mégis fizetős kiegészítővel állnak elő, akkor azok önmagukban akkorák, hogy nyugodtan tekinthetünk rájuk önálló játékokként.

A másik, hogy ez a lengyel csapat nem nézi hülyének a vásárlóit, vagyis nem védi meg tőlük a játékot, nem alkalma DRM-eket, amikkel a kalózokat pont nem tartják vissza, de a becsületes játékosnak okozhatnak kisebb fejfájást. És érdekes mód, a CD Projekt RED így is sikeres.

A harmadik tényező pedig valószínűleg az, hogy nem foglalkoznak egyszerre kéttucat játék fejlesztésével, mint például a feltámadó Telltale, aminek vesztét pont az okozta, hogy a mennyisé durván a minőség rovására ment. Ennek köszönhetően 26%-os bevétel növekedést produkáltak, derült ki egy friss üzleti jelentésből.

Ebből azt is megtudhattuk, hogy a CD Projekt RED továbbra sem akar sok vasat tartani a tűzben, egyszerűen beállnak a dual-franchise modellre, vagyis továbbra is a Witcherrel és a Cyberpunkkal fognak foglalkozni, ez a kettő lesz a fő sorozatuk. Ez lehetővé teszi a számukra, hogy egyszerre több projekten dolgozzanak, és jól kiaknázzák a fejlesztőik közös tudását és tapasztalatát. Továbbá optimalizálhatják pénzügyi tevékenységeiket, enyhíti a kockázatot és a dolgozóik is könnyebben fejlődhetnek szakmájukban.

Mindebből feltételezhető, hogy a CD Projekt RED további Cyberpunk és Witcher-játékokban gondolkodik. A Cyberpunk 2077 április 16-án jelenik meg, és meglepő lenne, ha ez nem csak az első része lenne egy új trilógiának. Ami pedig a Witchert illeti, bár Geralt történetét lezárták, többször is jelezték, hogy az univerzumban lesz még játék, és jól tudjuk, hogy a CD Projekt RED dolgozik még egy másik, eddig bejelentetlen AAA-kategóriás programon.