• A CD Projekt RED a történet megírásával kezdi a küldetések elkészítését
  • Ezt így csinálták régen is
  • Most viszont egy külön csapat felügyeli az akciókat

A CD Projekt RED esetében valószínűleg senki sem rökönyödik meg azon, ha az egyik vezető olyasmit állít, hogy számukra a történet az első. Ez jól leszűrhető a Witcher-trilógiából. Pawel Sasko vezető küldetéstervező az E3-on azt is elárulta a VG247-nek, hogyan néz ki ez náluk a gyakorlatban.

Tehát, mivel mindig a történetet tartják a legfontosabbnak, annak állnak neki először. A küldetéstervezők egyben írók is, ők alkotják meg közös munkával a sztorit, a szcenáriót. Az így létrejött forgatókönyv alapján kezdenek el dolgozni a többiek: az írók megírják a dialógusokat és az átvezetőket, a dizájnerek elkezdik tervezni az első jeleneteket, és így tovább. És mindenki együtt dolgozik, senki sincs kihagyva a láncból.

Ez így ment a The Witcher 3: Wild Huntnál, és így megy a Cyberpunk 2077-nél is. Egyetlen újdonság van csupán: immár egy külön kis csapat tervezi meg a különféle akciókat. A Witchereknél ez a kis létszámú tervezőcsapat még nem volt meg, még keretük sem volt rá. Az ő feladatuk, hogy ötleteket adjanak az akciókhoz, odafigyelnek a ritmusra, a kivitelezésre, és leginkább arra, hogy a Cyberpunk 2077 összecsapásai szórakoztatóak legyenek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!