Két igazi sztár a PoP-filmben...Korábbi hírünkben már megírtuk, hogy Jake „Donnie Darko” Gyllenhaal és Gemma „James Bond csaja” Aerton lesz az első PoP-mozi (PoPcorn-mozi, hehe) két főhőse. Most azonban a Disney nagy örömmel jelentette be, hogy sikerült leszerződtetni két kiváló színészt a további szerepekre.

Az első nem más, mint a világhíres, a Gandhi főszerepéért Oscar-díjat nyert félig angol, félig indiai, 1943-as születésű Sir Ben Kingsley (eredeti nevén Krishna Bhanji), aki szépen felépített renoméját (az említett Gandhin kívül a Schlindler listája, a Ház a ködben, az Anna Frank igaz története, a Bugsy, a Szexi dög) az utóbbi időkben elég sikeresen megbecstelenítette a Bloodrayne-adaptációban, amelynek író-rendező-producerét inkább meg sem nevezném ehelyütt. Reméljük, ezúttal szerencsésebben választott forgatókönyvet az amúgy tényleg zseniális színész.

Két igazi sztár a PoP-filmben...A másik aláírt művészember a Kingsleynél tíz évvel ifjabb, szintén angol, de olasz anyával és spanyol apával bíró Alfred Molina, akire bizonyára sokan emlékeznek a Pókember 2-ből, hiszen ő volt a sokcsápú Dr. Octavius, de emlékezeteseket alakított olyan mozikban is, mint a Frida, a Csokoládé, a Magnólia, Az elveszett frigyláda fosztogatói, vagy a Boogie Nights.

Mint tegnapi híremben írtam, Jordan Mechner, aki ugye nemcsak a herceg „atyja”, hanem a mozi főírója is egyben, elmondta, hogy a z adaptáció, annak ellenére, hogy a film az első újkori trilógia alcímét hordja magán, meglehetősen lazán kötődik csak hozzá. A sztori szerint a kalandvágyó Dastan herceg (Gyllenhaal) és az egzotikus és vonzó, ám a sráccal rivalizáló Tamina hercegnő (Aerton) egyesíti erőit, megakadályozandó, hogy egy gonosz nemes megszerezze az Idő Homokját, az istenek ajándékát, mellyel visszapörgethető az idő. Molina Sheik Amart, a herceg mentorát alakítja majd, míg Kingsley feltételezhetően a főgonosz lesz, bár ezt még nem erősítették meg. Egyelőre tehát így állunk (nekem meg hízik a májam, mert én megmondtam, hogy Aerton nem Farah lesz, bebebe), meglátjuk, mi sül ki belőle - ha nagyon rossz, legfeljebb megszerezzük mi a homokot, és visszapörgetjük az időt, míg helyre nem áll a világ rendje...